Ηλεία

Σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ – Τι θα γίνει με τα καταστήματα του Κάμπου

Ακούστε το άρθρο

Πέντε καταστήματα διαθέτουν τα ΕΛΤΑ στους δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης, καταστήματα που υπολειτουργούν τα τελευταία χρόνια και τα οποία δεν αποκλείεται να κλείσουν ή να συγχωνευθούν στα πλαίσια του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων

Έως τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με το economistas.gr,  αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι πρώτες παρεμβάσεις του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα αποτελείται από τρία σκέλη, με το πρώτο να αφορά σε μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και να έχουν αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα των ΕΛΤΑ.

Με τον κίνδυνο της κατάρρευσης να επικρέμαται απειλητικά, δεδομένου πως ο όμιλος χάνει περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, η διοίκηση των ΕΛΤΑ αλλά και η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) έχουν ως προτεραιότητα την εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η πρώτη δέσμη παρεμβάσεων θα αφορά σε μείωση του προσωπικού, στη συγχώνευση καταστημάτων, μονάδων διανομής και πρακτορείων, αλλά και στον περιορισμό δαπανών.

Στα ΕΛΤΑ απασχολούνται περισσότεροι από 6.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ άλλοι περίπου 1.500 εργάζονται με συμβάσεις έργου. Τα καταστήματα και οι μονάδες διανομής που λειτουργούν τώρα σε όλη τη χώρα είναι 745, ενώ τα πρακτορεία είναι περισσότερα από 650.

Όλη η επικαιρότητα