Ηλεία

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου στην Αρχαία Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

Εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου, υλοποίησαν την προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψη τους στην Αρχαία Ολυμπία. Ξεναγός σε αυτή τους την ενασχόληση με την Αρχαία Ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, η φιλόλογος κ. Βασιλική Καρατζά. Πρώτος χώρος ξενάγησης, για τους διψώντες για μάθηση ενηλίκους, το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στην είσοδο του Μουσείου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν αναλυτική παρουσίαση της μακέτας του Αρχαιολογικού χώρου με την αναπαράσταση της «Ιεράς Άλτεως» από την κ. Καρατζά.

Ακολούθως επισκέφθηκαν την αίθουσα με τα (δύο) μεγάλα Αετώματα του Ναού του Δία και τις «Μετόπες» από το ναό, όπου αναπαριστώνται οι άθλοι του Ηρακλή. Στην επόμενη αίθουσα οι εκπαιδευόμενοι θαύμασαν την Άπτερο Νίκη και στη συνέχεια, το κράνος του Μιλτιάδη και διάφορα εκθέματα που βρέθηκαν στο χώρο.

Εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου, μπροστά από τη μακέτα του Αρχαιολογικού χώρου. Η κ. Καρατζά (δεξιά), παρουσιάζει τα κτίρια, τους ναούς και το στάδιο, ενώ εξηγεί πως τα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

Στη συνέχεια πέρασαν στην αίθουσα με το Άγαλμα του Ερμή (του Πραξιτέλη), όπου οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν για την ιστορία του, την αναστήλωσή του και τον τρόπο προστασίας του από ενδεχόμενο σεισμό. Ακολούθησε ξενάγηση στην αίθουσα των Ρωμαϊκών εκθεμάτων από την κ. Καρατζά, και στη συνέχεια οι εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου πήραν το δρόμο για τον Αρχαιολογικό χώρο.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο για Ενηλίκους, με δωρεάν φοίτηση. Παρέχει στους ενηλίκους τη δυνατότητα να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου σε μόνο δύο (2) χρόνια.

Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30μ.μ. έως 8:30 μ.μ, στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), στο κτίριο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πύργου.

Τηλ./FAX: 26210-20.350, 693.65.25.428, 6945.11.89.73.

E-mail: sdepyr@sch.gr Ιστοσελίδα: sde-pyrgou.ilei.sch.gr

Όλη η επικαιρότητα