Ηλεία

ΣΔΕ Πύργου: Γιόρτασε την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, γιορτάστηκε στο Σ.Δ.Ε Πύργου η 46η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973, που αποτέλεσε τον καταλύτη της πτώση της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών. Καλεσμένος του σχολείου ήταν ο τέως βουλευτής κ. Γεράσιμος (Μάκης) Μπαλαούρας, ένας εκ των πρωταγωνιστών του τότε φοιτητικού κινήματος.

Ο κ. Μπαλαούρας ξεκίνησε την διήγησή του αναλύοντας την πολιτική κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα το 1973 και εν συνεχεία εξιστόρησε τα γεγονότα της εξέγερσης, καθώς επίσης και την εμπειρία του ως κρατούμενος της χούντας στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Τέλος έγιναν ερωτήσεις από τους εκπαιδευόμενους και έκλεισε την εκδήλωση τονίζοντας ότι όλοι είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ιστορία, να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας.

Το ΣΔΕ Πύργου ευχαριστεί θερμά τον κ. Μπαλαούρα.

Την εκδήλωση ετοίμασε και τίμησε με την παρουσία του ο γάλλος εκπαιδευτικός του MFR La Force, κ. Loic LeGlanec, εταίρος του Σ.Δ.Ε. Πύργου στην κινητικότητα Erasmus+/ Εκπαίδευση Ενηλίκων, που πρόκειται να υλοποιήσει το Σ.Δ.Ε. Πύργου . Ακολούθησε ένα μικρό γλέντι το οποίο είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου με ορεκτικά, ψητά, σαλάτες, γλυκά κλπ. με σκοπό την αλληλογνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εκπαιδευομένων.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου γιορτάστηκε και στην Αμαλιάδα, στο τμήμα εκτός έδρας του Σ.Δ.Ε. Πύργου. Στην εκδήλωση που οργάνωσε και συντόνισε η φιλόλογος του σχολείου κ. Γρηγορία Γκάτση, διαβάστηκαν αποσπάσματα από την επικαιρότητα εκείνης της εποχής, ενώ οι εκπαιδευόμενοι τραγούδησαν σχετικά τραγούδια.

Όλη η επικαιρότητα