Ηλεία

Σε 15ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Λέπρε

Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δεκαπέντε ημέρες κηρύχθηκε χθες η ΤΚ Λεπρέου του δήμου Ζαχάρως, καθώς ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιαννης Καπάκης ενέκρινε το αίτημα της Περιφέρειας και εξουσιοδότησε σχετικά τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλο, για την υπογραφή της απόφασης, ώστε να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατόν οι επιπτώσεις από την κατολίσθηση του Σαββάτου.

Δήμος και Περιφέρεια παραμένουν σε επιφυλακή υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης από την κακοκαιρία, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αποκλεισμού της επαρχιακής οδού Θολού-Νέας Φιγαλείας, ενώ αναμένεται είτε σήμερα είτε αύριο να γίνει μια πρώτη αυτοψία από επιστήμονες της Περιφέρειας. Παράλληλα, γίνονται επαφές με  το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, προκειμένου να επισκεφθεί κλιμάκιό τους την περιοχή το συντομότερο δυνατόν για να δρομολογήσει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα, καθώς αν αποκλειστεί η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο, οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες θα είναι σοβαρές. Η επαρχιακή οδός Θολού-Νέας Φιγαλείας είναι η μοναδική διέξοδος για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων και ο βασικός τουριστικός δρόμος που ενώνει την ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως και της Κυπαρισσίας με  τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Όλη η επικαιρότητα