Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε 20 μέρες νέα απόφαση για τον δρόμο Παραδείσια-Τσακώνα

14014_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε 20 ημέρες θα έχουμε ουσιαστικά νέα για την τύχη του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα. Σύμφωνα με τον τμηματάρχη του υπουργείου Υποδομών και αρμόδιο για το συγκεκριμένο έργο, κ.Ανδριόπουλο, η αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οδηγεί στην κατάθεση αίτησης ανάκλησης της απόφασης.

Όπως δήλωσε στο patrisnews.com ο κ.Ανδριόπουλος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει κατατεθεί η αίτηση μαζί με νέα στοιχεία. Παράλληλα θα παρουσιαστούν για να καταθέσουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και εκπρόσωποι της νομικής υπηρεσίας και της αναδόχου εταιρείας του έργου, με την προσδοκία σε 20 μέρες η απόφαση να είναι θετική και να παραδοθεί ο δρόμος 9,5 χρόνια μετά την κατάρρευσή του.

12/11/2012

Νέο… γιοφύρι της Αρτας το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews.com, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση.

Οπως ανέφεραν πήγες του Ελεγκτικού Συνεδρίου «εκδόθηκε πράξη με πολλαπλό αποτέλεσμα».

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάνθηκε ότι υπάρχουν τρία μέρη στην απόφαση. Στο πρώτο μέρος «απέχει του ελέγχου το Ελεγκτικό Συνέδριο», το δεύτερο μέρος «γίνεται εν μέρει δεκτό», αλλά στο τρίο «το σχέδιο σύμβασης κωλύεται και δεν μπορεί να εγκριθεί η υπογραφή της σύμβασης». Το σημαντικότερο και πιο ουσιαστικό, όπως εξηγούν στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι ότι το τρίτο σημείο που κρίνεται απορριπτέο επηρεάζει την τελική απόφαση, συνεπώς η σύμβαση δεν μπορεί να εγκριθεί.


Το υπουργείο Υποδομών επιβεβαίωσε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πηγές του υπουργείου επιβεβαίωσαν το προσωρινό «πάγωμα», αφού τα πρώτα στοιχεία από την πολυσέλιδη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οδηγούν σε νέα τροποποίηση της σύμβασης και επανεξέτασής της.

Η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι να κατατεθεί αίτηση ανάκλησης της απόφασης με συνακόλουθη αποστολή ενισχυτικών στοιχείων στα σημεία όπου η σύμβαση κρίθηκε απορριπτέα, κάτι που συνεπάγεται 15 ακόμα ημέρες αναμονής.


Η εναλλακτική (και απευκταία) εκδοχή είναι πιο χρονοβόρα, αφού θα πρέπει να συνταχθεί εκ νέου η σύμβαση.


Συνεπώς, με τα έως τώρα δεδομένα, η παράδοση του δρόμου δεν αναμένεται πριν από τα τέλη Νοεμβρίου.


Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα