Ενέργεια

Σε χαμηλά επίπεδα τριμήνου κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Ακούστε το άρθρο

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κυμαίνονται σήμερα γύρω από τα χαμηλά επίπεδα τριμήνου, καθώς η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων και της εξορυκτικής δραστηριότητας αντισταθμίζουν την αισιοδοξία σχετικά με τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παραγωγή του αργού.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε το μεσημέρι άνοδο 4 σεντς στα 51,41 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 50,85 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Νοεμβρίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε 5 σεντς στα 48,44 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αργού έχουν μειωθεί περισσότερο από 8% από την περασμένη Δευτέρα και οι αναλυτές σημείωναν ότι πιθανόν να μην υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω υποχώρηση.

Η Goldman Sachs ανέφερε σε σημείωμά της ότι παραμένει «πολύ βέβαιη» για τις τιμές των πρώτων υλών και διατήρησε την πρόβλεψή της ότι η τιμή του αμερικανικού αργού θα διαμορφωθεί στα 57,50 δολάρια το βαρέλι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οι αμερικανικές εξορυκτικές εταιρείες αύξησαν τις γεωτρήσεις τους για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η Baker Hughes την Παρασκευή, αυξάνοντας τις δαπάνες για να εκμεταλλευθούν μία ταχύτερη αύξηση των τιμών μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Ο ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν στα τέλη του 2016 να μειώσουν την παραγωγή τους κατά σχεδόν 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το πρώτο εξάμηνο του 2017. Αν και οι χώρες του ΟΠΕΚ τήρησαν τις δεσμεύσεις τους για τη μείωση της παραγωγής, αυτό δεν ήταν αρκετό για να επισκιάσει την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων σε νέα υψηλά επίπεδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα