Ηλεία

Σε… ετοιμότητα τα κυνηγετικά της Αμαλιάδας!

Ακούστε το άρθρο

Έναρξη κυνηγετικής περιόδου από σήμερα και καταστήματα ειδών κυνηγίου στην Αμαλιάδα βρίσκονται… σε ετοιμότητα.

Αν και όπως λένε οι καταστηματάρχες, η κίνηση στην αρχή δεν είναι μεγάλη, μιας και τα θηράματα στην Ηλεία «εμφανίζονται» από Σεπτέμβριο, οι κυνηγοί έχουν αρχίσει να αγοράζουν κάποια υλικά σε τιμές πολλές φορές και μικρότερες από τις περσινές.

Πάντως, ευελπιστούν ότι όσο περνούν οι μέρες και κυρίως στις αρχές Σεπτεμβρίου, η κίνηση θα παρουσιάσει αύξηση, μιας και η κυνηγετική περίοδος θα έχει ξεκινήσει για τα καλά…

«Τώρα αρχίζει η κυνηγετική περίοδος και τα πράγματα ακόμη είναι κάπως χαλαρά. Ελπίζουμε να έχουμε θηράματα μέσα στη σεζόν για να ικανοποιηθούν και οι κυνηγοί και εμείς. Οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και σε κάποιες περιπτώσεις και χαμηλότερες», δήλωσε ο κ. Βασίλης Ρουμελιώτης.

Ότι υπάρχει μια σχετική κίνηση επισημαίνει ο κ. Βασίλης Μετζελόπουλος: «Έχουμε ξεκινήσει φέτος σχετικά καλά. Κυρίως υλικά και όχι όπλα αγοράζονται αυτές τις μέρες. Δεν είναι μεγάλη η κίνηση, αλλά υπάρχει καλή ψυχολογία, γιατί φαίνεται ότι θα είναι καλή χρονιά για θηράματα. Οι τιμές είναι ίδιες και χαμηλότερες από πέρυσι», ανέφερε.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η κίνηση, επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος: «Ακόμη δεν υπάρχει κίνηση. Είναι οι πρώτες μέρες και δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Δειλά – δειλά το επόμενο διάστημα η κίνηση θα ξεκινήσει και από το τέλος του μήνα, πιστεύω θα είναι καλύτερα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Αβραμόπουλος τόνισε: «Είναι σε χαμηλά επίπεδα η κίνηση και είναι λογικό γιατί αυτή την περίοδο στην περιοχή δεν υπάρχουν θηράματα, όπως για παράδειγμα στην βόρεια Ελλάδα. Από Σεπτέμβρη θα έχουμε θηράματα και η κίνηση σίγουρα θα αυξηθεί.

Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι ίδιες και μπορώ να πω σε πολλές περιπτώσεις και χαμηλότερες».

Όλη η επικαιρότητα