Πολιτική

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Ακούστε το άρθρο

Αρχισε γύρω στις 17.20 ώρα Ελλάδας η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με καθυστέρηση σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα, λόγω άλλων υποχρεώσεων, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Ελληνας πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Kατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει στον κ. Ερντογάν το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης αλλά και όλες τις άλλες εκκρεμότητες στις σχέσεις των δυο χωρών, καθώς και το Κυπριακό.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε χθες το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στο ανώτατο επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου είπε ότι είναι «πρωτοφανής» για δύο συμμαχικές χώρες και «αποτελεί πληγή για όλη τη Συμμαχία, η οποία πρέπει να επουλωθεί από τη γειτονική χώρα με την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα».

Απευθύνθηκε στους ηγέτες των χωρών μελών, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και το έθεσε στη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Το ίδιο έπραξαν και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, στις συναντήσεις με ομολόγους τους που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα