Περιβάλλον

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Ηλεία

15744_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την κατασκευή των δέκα μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων που υλοποιούνται με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Πρόκειται για τις μονάδες σε Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Σέρρες και τις τέσσερις μονάδες της Αττικής.

Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας των προσφυγών που κατέθεσαν υποψήφιοι, ο διαγωνισμός συνεχίζεται. Στις αρχές Ιανουαρίου 2013 ξεκινά ο ανταγωνιστικός διάλογος με τη συμμετοχή των τεσσάρων προεπιλεγέντων υποψηφίων, ενώ αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του α? εξαμήνου 2013.


Στην Αιτωλοακαρνανία ο διαγωνισμός για τη διαχείριση απορριμμάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζεται επίσης μετά την απόρριψη από το ΣτΕ των προσφυγών υποψηφίων κατά της απόφασης προεπιλογής. Στις αρχές Ιανουαρίου 2013 αναμένεται να ξεκινήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος με τη συμμετοχή των τριών προεπιλεγέντων υποψηφίων, ενώ αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του α? εξαμήνου 2013.

Στην Αχαΐα, όπου είχε σημειωθεί και μεγαλύτερη καθυστέρηση, τελικά εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων η έναρξη του διαγωνισμού για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Νομού Αχαΐας, η οποία αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου 2013.

Πηγή:www.capital.gr

Στην Πελοπόννησο έχει ολοκληρωθεί ο ανταγωνιστικός διάλογος για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου και προετοιμάζονται τα τελικά τεύχη, ώστε να κληθούν οι υποψήφιοι να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές εντός του α? τριμήνου 2013.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 υπεγράφη από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη η εκχώρηση πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τη συγχρηματοδότηση του έργου παράλληλα με ιδιωτικά κεφάλαια.

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Όλη η επικαιρότητα