Ψυχαγωγία

«Σε κάνει να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ» – Γιατί όλοι μιλούν γι’ αυτή τη νέα σειρά

Ακούστε το άρθρο

Πιστεύω στην αγάπη με την πρώτη ματιά. Αλλά η αγάπη είναι πολύπλοκη». Αυτή είναι μία από τις πρώτες κουβέντες που ακούγονται στο τρέιλερ του “You”, της νέας αμερικάνικης δραματικής σειράς που έχει κάνει τους μανιώδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μην κοιμούνται πια και τόσο ήσυχοι τα βράδια.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο γνωστός από το Gossip Girl, Penn Badgley,εκεί όπου υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία το ερωτικό ενδιαφέρον της Serena (Blake Lively) αλλά και το πρόσωπο πίσω από το κουτσομπολίστικο blog “Gossip Girl”, που ήξερε τα πάντα για τους πάντους και εξέθετε ανεπανόρθωτα τα παιδιά της καλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Ήταν εκείνος που κανείς δεν υποψιαζόταν και η αλήθεια είναι πως ακόμα και οι πιο φανατικοί της σειράς δεν σκέφτηκαν ούτε για μία στιγμή πως πίσω από την Κουτσομπόλα του Μανχάταν κρυβόταν το καλό παιδί, Dan Humphrey. Φαίνεται οπότε πως ο Badgley έχει μεγάλο ταλέντο στο να υποδύεται εκείνον που ξέρει καλά πως να παρακολουθεί τις ζωές των άλλων χωρίς κανείς να τον υποψιάζεται. Και αυτό ακριβώς πράττει και στο “Υou” που φτάνει στις οθόνες μας μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix.

Ένας άντρας περιφέρεται στη Νέα Υόρκη στρέφοντας την προσοχή του σε μία εντυπωσιακή ξανθιά κοπέλα την Beck, η οποία διατηρεί ανοικτές και δημόσιες όλες τις σελίδες της στα social media. Είναι τόσο εύκολο να την βρει, να την εντοπίσει, να μάθει τα πάντα για εκείνη. Στη συνέχεια αρχίζει οργανωμένα να παρακολουθεί κάθε βήμα της χωρίς εκείνη να καταλάβει ποτέ το παραμικρό. Στην πορεία της γνωριμίας και της σχέσης τους εκείνος θα φτάσει στο σημείο να κάνει τα πιο ακραία, τρομακτικά πράγματα προκειμένου το αντικείμενο του πόθου του να μην ανακαλύψει ποτέ την αλήθεια. Ότι με λίγα λόγια ο αγαπημένος της είναι ένας ψυχωτικός, επικίνδυνος stalker. 

Πόσο εύκολο είναι τελικά να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί παράφορα και τυφλά όταν γνωρίζεις τα πάντα για εκείνον; Πόσα τρομακτικά πολλά μπορεί να δικαιολόγησει στον εαυτό του ένα άρρωστο μυαλό, λέγοντας πως τα κάνει όλα, απλώς, «από αγάπη»;

Αυτή την δεδομένη τηλεοπτική στιγμή του “Υοu” κρατάει στα χέρια του την πλοκή που έχει συγκλονίσει το κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρχίζοντας μία νέα συζήτηση γύρω από την επικινδυνότητα των μέσων κοινωνικών διακτύωσης και των μεγάλων πλατφόρμων γνωριμιών. Παράλληλα μπορεί απλώς να καταναλωθεί ως ένα απολαυστικό κοινωνικό θρίλερ με απίστευτα άμεσες προς το μέσο άτομο διαστάσεις που διεισδύει στον εγκέφαλο σου και σε επηρεάζει. «Με έκανε να κλείσω το προφίλ μου στο Instagram» και «Δεν μπορώ να κοιμηθώ πια τα βράδια» είναι μόνο κάποια από τα σχόλια των χρηστών που έχουν μπει για τα καλά στο τριπ της ιστορίας και έχουν αρχίσει να φαντάζονται δύο μάτια να τους κοιτούν τρομακτικά από το απέναντι παράθυρο ή από την άλλη γωνία του δρόμου.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς που έχει καθηλώσει το κοινό στις Η.Π.Α. 

https://www.youtube.com/watch?v=cKOhno0IMpA

Πηγή: womantoc.gr

Όλη η επικαιρότητα