Σε κατάσταση… συναγερμού το Νοσοκομείο Πύργου!

Σε κατάσταση…συναγερμού τέθηκε σήμερα το Νοσοκομείο του Πύργου, λόγω της άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, με τη συνεργασία του προσωπικού αλλά και συνεργαζόμενων φορέων και συλλόγων.

Η άσκηση, με το διακριτικό όνομα «Πίσος» ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί και σύμφωνα με το σενάριο σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Συνέπεια του σεισμού ήταν τραυματισμός αλλά και ο εγκλωβισμός σε θαλάμους και ανελκυστήρες, ασθενών, συνοδών και προσωπικού, για τη διάσωση, την παροχή βοήθειας και των απεγκλωβισμό τους, κλήθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, η Τροχαία Πύργου και ο Στρατός, ενώ «πρωταγωνιστικό» ρόλο είχαν οι εργαζόμενοι, που κλήθηκαν να εργαστούν και να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στις σκηνές που στήθηκαν (σ.σ στήθηκαν από χθες για «οικονομία» χρόνου στην εξέλιξη της εκπαίδευσης-άσκησης).

Όλοι οι εμπλεκόμενοι για την πραγματοποίηση της άσκησης με την εφαρμογή – ουσιαστικά του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Σώστρατος» ήταν προετοιμασμένοι και η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.