Καιρός

Σε κλοιό καύσωνα και την Τρίτη η χώρα

dr67ui7r-666x399.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε κλοιό καύσωνα θα βρίσκεται και την Τρίτη 2 Αυγούστου η χώρα.

Ωστόσο από το μεσημέρι της ίδιας μέρας αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις και να εκδηλωθούν καταιγίδες.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη, αναμένεται να επικρατήσει αρχικά καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Από το μεσημέρι όμως και μετά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία και σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν πρόσκαιρα από χαλαζόπτωση.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα επικρατήσουν στο Σαρωνικό νότιοι σχεδόν μέτριοι άνεμοι και στο Νότιο Ευβοϊκό βόρειοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει στους 37 βαθμούς, ενώ στα παράκτια τμήματα οι μέγιστες θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα αρχικά βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και από το μεσημέρι νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στηνΚεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 38, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 38 και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 35 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην ηπειρωτική χώρα και σε πολύ τοπικό επίπεδο οι μέγιστες θερμοκρασίες είναι πιθανό να αγγίξουν τους 39 με 40 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, όπως αναφέρει το meteo.gr θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

CNN

Όλη η επικαιρότητα