Κόσμος

Σε κώμα έχει πέσει ο Τσάβες

15826_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε κώμα έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας ΑΒC. Ο Τσάβες που τα τελευταία χρόνια παλεύει με τον καρκίνο έχει μπει τις τελευταίες ημέρες σε τεχνητό κώμα, και κρατιέται ζωντανός με μηχανική υποστήριξη μετά την τελευταία επέμβαση για αφαίρεση όγκου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Αβάνα στην Κούβα

Πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει η Ισπανική εφημερίδα ανέφεραν πως οι Ρώσοι γιατροί που τον εγχείρησαν δήλωσαν ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναπνέει μέσα από μηχάνημα και τρέφεται ενδοφλέβια καθώς βρίσκεται σε καταστολή.

Οι γιατροί σκέφτονται να σταματήσουν την τεχνητή υποστήριξη, αναφέρει η εφημερίδα ABC και το ρεπορτάζ συνεχίζει περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας του «κρίσιμη, καθώς ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται στα αντιβιοτικά, και είναι σε καταστολή εδώ και τρεις εβδομάδες, με τεχνητή υποστήριξη στην αναπνοή του».

Όμως παρά τις πληροφορίες περί της κρισιμότητας της κατάστασης του Τσάβες ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο, συνεχίζει να διαψεύδει τις πληροφορίες περί δραματικής επιδείνωσης της υγείας του ασθενούς προέδρου της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Νίκολας Μαδούρο, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν βρίσκεται σε καταστολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσάβες «έχρισε» τον Μαδούρο ως τον συνεχιστή της πολιτικής και αντικαταστάτη του, προτού αναχωρήσει για τρίτη φορά για την Κούβα προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Με τον τρόπο αυτό ο Τσάβες θέλησε να αποτρέψει το ενδεχόμενο ακυβερνησίας σε περίπτωση που ο ίδιος δεν καταφέρει να βγει νικητής από την μάχη με τον καρκίνο και αναγκαστεί να παραχωρήσει την εξουσία σε άλλο πολιτικό πρόσωπο.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα