Βιβλίο Ηλεία

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Φιλάρετου Σπανόπουλου «Το δίκαιο στην Αρχαία Ήλιδα»

Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Βιβλιοπανόραμα» το νέο Βιβλίο του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου και Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Ηλείας Φιλάρετου Σπανόπουλου, υπ. Διδάκτορος Κανονικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Το Δίκαιο στην Αρχαία Ήλιδα».

Το βιβλίο αποτελεί μια επιστημονική μονογραφία όπου ο συγγραφέας μέσα από πλούσια βιβλιογραφική τεκμηρίωση παρουσιάζει την εφαρμογή και τα ιδιαίτεραχαρακτηριστικάγνωρίσματα του δικαιϊκού συστήματος στην ιστορική πόλη της ΑρχαίαςΉλιδος.

Το βιβλίο προλογίζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο οποίος αναφέρει συν τοις άλλοις:

«….χαίρω σήμερα ἰδιαίτερα πού ἔχωστά χέρια μου τήν σπουδαία μελέτη τοῦἈρχιμ. Φιλαρέτου Σπανοπούλου, ἹεροκήρυκοςτῆςἹερᾶς Μητροπόλεώς μας καίὑποψηφίου Διδάκτορος Κανονικοῦ Δικαίου εἰςτό Πανεπιστήμιον Ἀθηνῶν, μέ θέμα Τό δίκαιον στήνἈρχαίαἬλιδα.

Ὁ π. Φιλάρετος κατάγεται ἀπότήν Περιοχή τῆςἈρχαίαςἬλιδος, τόΑὐγεῖον, καί ἡ μελέτη τῶν διαφόρων τομέων τοῦΠολιτισμοῦτῆςἈρχαίαςἬλιδος δικαίως τόνἀπασχολοῦνἰδιαιτέρως….».

 

καθώς και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας  Δρ. Αναστασία Κουμούση, η οποία αναφέρει:

«Η παρούσα μονογραφία ολοκληρώνει την πολύχρονη ενασχόληση του Πανοσιολογιώτατου π. Φιλάρετου Σπανόπουλου με το Ηλειακό Δίκαιο. Πρόκειται για πρωτότυπη εργασία,  ένα προϊόν πολύχρονης ερευνητικής δουλειάς, και ενδελεχούς μελέτης, το οποίο απευθύνεται σε ειδικούς επιστήμονες και μελετητές, αλλά επιτυγχάνει ταυτόχρονα με την συνοχή του περιεχομένου και την σαφήνεια λόγου του συγγραφέα να κερδίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή ενός μη εξοικειωμένου αναγνώστη με τo δίκαιο στην αρχαία Ελλάδα.

       Με σαφή, εύληπτο και απόλυτα επιστημονικό τρόπο παρουσιάζονται τα δεδομένα από τις πηγές. Μετά την γενική επισκόπηση περί του Δικαίου στην αρχαία Ελλάδα, ο συγγραφέας επικεντρώνεται στο Ηλειακό Δίκαιο, αναλύει το ιδιαίτερο δικαιϊκό σύστημα, το οποίο εφαρμοζόταν στην πόλη της  αρχαίας Ήλιδας και καταλήγει στην κριτική του επισκόπηση. Η πλούσια βιβλιογραφική τεκμηρίωση ολοκληρώνει την εικόνα της μελέτης, η συνεισφορά της οποίας στην γνώση και κατανόηση του Ηλειακού Δικαίου είναι σημαντική. Γι αυτό τον λόγο αξίζουν συγχαρητήρια στον συγγραφέα».

Το Βιβλίο διατίθεται από τις Εκδόσεις «ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ» – Γεώργιος Δ. Δημητρόπουλος Αθαν. Διάκου 4, 272 00  Αμαλιάδα

τηλ. 2622021221 & 2622029638

www.bibliopanorama.gr

e-mail: info@bibliopanorama.gr

Όλη η επικαιρότητα