Ηλεία

Σε Μητρόπολη και Δήμο ο νέος διοικητής Πυροσβεστικής

022.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό, επισκέφθηκε χθες το πρωί ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Πύραρχος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ενώ αργότερα είχε και συνεργασία και με τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή παρουσία του Αντιδημάρχου Ανδρέα Σκαρτσιάρη και συνεργατών τους.

   Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Γερμανό, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των υποχρεώσεων και καθηκόντων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο κ. Κυριακόπουλος ζήτησε την συμβουλή και την βοήθεια της τοπικής Εκκλησίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ Γερμανός τον διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως και τον ενημέρωσε πως ήδη έχει αποσταλεί εγκύκλιος προς όλους τους εφημερίους και τα ηγουμενοσυμβούλια της Μητροπόλεως Ηλείας που περιέχουν οδηγίες για την πρόληψη και καταστολή ενδεχομένων πυρκαγιών.

Στον Δήμο Πύργου…

   Η συνάντηση που είχε ο κ. Κυριακόπουλος με τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, δεν ήταν απλά εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική, αφού παρουσία του Αντιδημάρχου Ανδρέα Σκαρτσιάρη και της Προϊσταμένης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, Κικής Διονυσοπούλου, συζητήθηκε η δυνατότητα που έχει Δήμος να βοηθήσει στο έργο της Πυροσβεστικής Συνεργασίας, με τον  κ. Κυριακόπουλο να διαβεβαιώνει η καλή συνεργασία που υπάρχει μέχρι στιγμής, θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνει ένας σοβαρός έλεγχος όλων των δυνατοτήτων που έχει η πόλη και συμβουλευτικά ο κ. Λιατσής ζήτησε από τον κ. Κυριακόπουλο  να βοηθήσει στο σχεδιασμό αντιμετώπισης και άλλων φυσικών φαινομένων που – δυστυχώς – συχνά πλήττουν την πόλη. «Διέκρινα ότι ο κος Κυριακόπουλος είναι ένας φέρελπις αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, και αισθάνθηκα ότι η συνεργασία μας θα είναι πάρα πολύ καλή και με τρόπο που θα εξυπηρετεί την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής.


Επιμέλεια Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα