Σε πολιτική δίνη η Βρετανία: Νέες παραιτήσεις στο κόμμα της Μέι

Δύο αντιπρόεδροι του Συντηρητικού κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι παραιτήθηκαν με αφορμή τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Brexit, ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Την πληροφορία αυτή είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κίνσμπεργκ.

«Δύο αντιπρόεδροι των Τόρις, ο Μπεν Μπράντλεϊ και η Μαρία Κόλφιλντ, παραιτούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο του Τσέκερς. Μπορεί να μην τους έχετε ακουστά, αλλά είναι μια προειδοποίηση από τους δυσαρεστημένους Τόρις ότι είναι ικανοί να συνεχίσουν να προκαλούν ζημιά στην πρωθυπουργό αν δεν αλλάξει τακτική», έγραψε η δημοσιογράφος στο Twitter.

Το «σχέδιο του Τσέκερς» παραπέμπει στην πρόταση που έκανε την περασμένη Παρασκευή η Μέι –από την επίσημη εξοχική κατοικία της στο Τσέκερς– για τη δημιουργία μιας «ζώνης ελευθέρου εμπορίου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Όλα αυτά μετά, λίγες ώρες μετά την αποχώρησή δύο βασικών στελεχών από τη βρετανική κυβέρνηση.

Μπόρις Τζόνσον και Ντέιβιντ Ντέιβις, ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους, από την κυβέρνηση φέρνοντας τη Βρετανία στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης.

Οι παραιτήσεις έρχονται τρεις ημέρες μετά την μαζική αποδοχή του νέου σχεδίου της βρετανίδας πρωθυπουργού, το οποίο προβλέπει σοβαρές υποχωρήσεις της Βρετανίας έναντι των απαιτήσεων των Βρυξελλών, ωστόσο πλέον με το πολιτικό μέλλον της Μέι να εμφανίζεται αβέβαιο.

Αργότερα, χθές, Δευτέρα, η ίδια, προειδοποίησε για τον κίνδυνο «άτακτου Brexit».