Ηλεία Πολιτική

Σε πρώτο πλάνο ο πρωτογενής τομέας για τη ΝΔ – Με παραγωγούς της Ηλείας συναντήθηκε χθες στη Βαρβάσαινα ο γραμματέας Λ. Αυγενάκης

Ακούστε το άρθρο

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του πρωτογενούς τομέα, μέσα από την ανάδειξη ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων, αποτελεί βασική παράμετρο του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπως επισημάνθηκε χθες από τον Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά την περιοδεία του στην Ηλεία και τις συναντήσεις του με πολίτες και επαγγελματίες του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Ο κ. Αυγενάκης, μαζί με τον βουλευτή Ηλείας Κ. Τζαβάρα, τον γραμματέα Αγροτικού της ΝΔ, Κ. Μπαγινέτα, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβρά, και πλήθος στελεχών του κόμματος στην Ηλεία, στο πλαίσιο της περιοδείας του συζήτησε χθες το απόγευμα με εκπροσώπους του αγροτικού τομέα σε ανοιχτή συνάντηση στο ελαιοτριβείο «Παπαδόπουλος» στη Βαρβάσαινα.

Ο επιμελητ. Σύμβουλος Ηλείας, Λευτ. Βαρουξής, με τον διεθνώς βραβευμένο ελαιοτριβέα Κ. Παπαδόπουλο

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Αυγενάκης και οι συνεργάτες του άκουσαν και κατέγραψαν τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες, νέους αλλά και μεγαλύτερους, αναλύοντας τους βασικούς άξονες της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Aνοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, είχε ο Λ. Αυγενάκης, μαζί μετον γραμμ. Αγροτικού, Κ. Μπαγινέτα, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηλείας, Κ. Γαβρά, τον βουλ. Ηλείας Κ. Τζαβάρα και τον διεθνώς βραβευμένο ελαιοτριβέα Κ. Παπαδόπουλο

«Η Ηλεία είναι ένας νομός στον οποίο δίνει ιδιαίτερο βάρος η ΝΔ και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πρόσφατα την περπάτησε χωριό χωριό. Έχουμε στόχο να ακούσουμε και να ξέρει η κοινωνία της Ηλείας και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, νεότεροι και μεγαλύτεροι, ότι για τη ΝΔ ο πρωτογενής τομέας είναι κυρίαρχος τομέας και πυλώνας για την ανάπτυξη της Ελλάδας την επόμενη μέρα.  Έχουμε πλάνο στρατηγική και σχέδιο, το οποίο επικοινωνούμε βήμα βήμα χωριό χωριό σε όλη την επικράτεια. Επενδύουμε στον αγροτικό τομέα, όχι ευκαιριακά και με μιζέρια, αλλά με καμάρι και υπερηφάνεια. Η μονάδα του κ. Παπαδόπουλου είναι πρότυπο αριστείας και διάκρισης. Στηρίζουμε κάθε νέο που θέλει να δημιουργήσει.

Θερμή χειραψία με τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη είχε ο δήμαρχος Πύργου, Γ.Λιατσής

Αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό

Σε ερώτηση της εφ. «Πατρίς» για το αν θα γίνουν αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, εφόσον αναλάβει η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Αυγενάκης ήταν σαφής:

«Προφανώς και δρομολογούνται αλλαγές ασφαλιστικές-φορολογικές, τις οποίες έχουμε περιγράψει με σαφήνεια. Θα δημιουργήσουμε καθαρό πλαίσιο για να επενδύουν οι αγρότε μας, Νέοι και μεγαλύτεροι.

Ο διεθνώς βραβευμένος ελαιοτριβέας Κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη και τόνισε ότι σημασία έχει να υλοποιηθούν όσα συζητηθούν.

«Είναι παρήγορο και ευχάριστο γεγονός η επίσκεψη του κ. Αυγενάκη. Πιστεύω ότι μέσα από εποικοδομητικό διάλογο, θα πάρουν σάρκα και οστά όσα συζητήσαμε.

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε στη νέα πολιτική που θα εφαρμόσει το κόμμα του με στόχο την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέας.

O βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κ. ΤΖαβάρας υποδέχθηκε τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη στη Βαρβάσαινα

«Είμαστε σε έναν χώρο εργασίας και δημιουργίας που ανοίγει δρόμους σε πρωτότυπες ιδέες και συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στην ελαιοπαραγωγή. Εμείς δίνουμε την υπόσχεση ότι με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κ. Μητσοτάκη ξεκινά νέα εποχή στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου με την ανάδειξη ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων», είπε κ. Τζαβάρας.

Κατά τη συζήτηση, τέθηκαν αρκετά προβλήματα από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας  Ένωσης Νέων Αγροτών, Θεόδ. Βασιλόπουλο, τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρ. Βαλλιανάτος, και δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου.

Όλη η επικαιρότητα