Καταναλωτές

Σε Πρωτοχρονιάτικους ρυθμούς με μειωμένες τιμές κινείται η Αγορά του Πύργου!

15711_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Στους Πρωτοχρονιάτικους ρυθμούς, κινείται η αγορά του Πύργου, με τους περισσότερους καταστηματάρχες, να έχουν ήδη ετοιμαστεί με τα προϊόντα της εποχής. Ειδικά, καταστήματα και επιχειρήσεις με είδη τροφίμων, που αν μη τι άλλο κινούνται περισσότερο κατά το διάστημα αυτό, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να προσφέρουν τα καλύτερα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές.

Αν και τα Χριστούγεννα η κίνηση στην αγορά του Πύργου, στα είδη τροφίμων, ήταν αυξημένη σε σύγκριση με τις τελευταίες μέρες της Πρωτοχρονιάς, που δημιουργήθηκε μια μικρή κάμψη, οι επαγγελματίες της περιοχής δηλώνουν αισιόδοξοι, για την αγοραστική κίνηση η οποία αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο που τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοικτά.

Όσο για τις τιμές των προϊόντων, όπως αναφέρουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» οι επαγγελματίες, αυτές, έχουν παραμείνει ίδιες με πέρυσι ενώ σε πολλά είδη υπάρχει μείωση κυρίως σε κρεατικά και σφολιατοειδή που ζητούνται περισσότερο αυτή την περίοδο. Να σημειωθεί πως, οι περισσότεροι καταναλωτές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, επιλέγουν χοιρινό κρέας που κρατά την τιμή του χαμηλότερη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κρεατικά είδη καθώς και αρνί ενώ δεν λείπουν και κάποιοι που προμηθεύθηκαν τα απαραίτητα για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς τις προηγούμενες ημέρες.

Με εντατικούς ρυθμούς από την άλλη έχουν ξεκινήσει και τα ζαχαροπλαστεία να ετοιμάζουν τις παραγγελίες για τις καθιερωμένες βασιλόπιτες, με τη φετινή χρονιά να έχουν «μπει» και νέες γεύσεις στις παραδοσιακές συνταγές. Έτσι, τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής που περιμένουν τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους δημιουργούν τις πιο εντυπωσιακές βασιλόπιτες με γέμιση σοκολάτας και με καρύδια και με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και λευκής σοκολάτας. Βέβαια δεν λείπουν και οι απλές γεύσεις βασιλόπιτας για τους πιο παραδοσιακούς που φέτος θα γιορτάσουν οικογενειακά.

Όλη η επικαιρότητα