Ηλεία

Σε ρυθμούς Αποκριάς η Αμαλιάδα – Στολές και αξεσουάρ έχουν την τιμητική τους στα καταστήματα της πόλης

Ακούστε το άρθρο

«Η καρδιά» των Αποκριών ‘χτυπά’ δυνατά, πάρτι και εκδηλώσεις κορυφώνονται το τρέχον και το επόμενο Σαββατοκύριακο και όπως ήταν αναμενόμενο έχει αυξηθεί η ζήτηση σε όλα τα Αποκριάτικα είδη.

Η κίνηση στα καταστήματα της Αμαλιάδας τα οποία διαθέτουν Αποκριάτικα είδη, όπως στολές, αξεσουάρ και οτιδήποτε συμβάλλει σε μία επιτυχημένη μεταμφίεση, έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η αύξηση της κίνησης δεν είναι εντυπωσιακή ούτε αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του εμπορίου, δεν είναι όμως και αμελητέα, κατά συνέπεια χαρακτηρίζεται ικανοποιητική και οι καταστηματάρχες ευελπιστούν ότι από σήμερα και τις επόμενες ημέρες μέχρι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, η εικόνα θα βελτιωθεί περισσότερο.

Προτεραιότητα τα παιδιά

Οι πρώτες αγορές που έγιναν το τελευταίο διάστημα αφορούσαν κυρίως παιδικές στολές, κατά προτίμηση με διάφορους ήρωες, αφού προτεραιότητα είναι τα παιδιά και τα παιδικά πάρτι που διοργανώνονται αφενός δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν αφετέρου δίνουν την δυνατότητα στα καταστήματα να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Βέβαια, εκτός από τα παιδιά υπάρχουν και… τα ‘μεγάλα παιδιά’, οι ενήλικες που δράττουν την ευκαιρία να καρναβαλιστούν, αφήνοντας για λίγο στην άκρη προβλήματα και σκοτούρες.

Αρκετοί ενήλικες αναζητούν στολές, με πρωτότυπη θεματολογία για να μεταμφιεστούν και να διασκεδάσουν, αν και η πλειοψηφία στρέφεται στα διάφορα αξεσουάρ, όπως μάσκες, περούκες, περίεργες στέκες, καπέλα και οτιδήποτε παραπέμπει σε αξεσουάρ, για να επιτύχουν ημι-μεταμφιέσεις.

Άλλωστε, αυτό που μετράει είναι η καλή διάθεση, η εγγύηση δηλαδή για την διασκέδαση σε ρυθμούς καρναβαλιού.

Με δεδομένο ότι σήμερα και αύριο κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα, ενώ είναι προγραμματισμένα και πολλά Αποκριάτικα πάρτι, όπως και το επόμενο Σαββατοκύριακο άλλωστε, οι καταστηματάρχες ευελπιστούν ότι η αγοραστική κίνηση θα έχει ανοδική πορεία.

Επισημαίνουν δε ότι η ποικιλία είναι μεγάλη σε όλα τα είδη και επιπλέον οι τιμές απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια!

Νίκος Κίντος  (Κατάστημα ‘Όνειρο’)

«Υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες για τα Αποκριάτικα και σιγά- σιγά θα κάνουν και περισσότερες αγορές. Πρωτίστως ψωνίζουν για τα παιδιά τους στολές, κυρίως πριγκίπισσες και αστυνομικίνες για τα κορίτσια και διάφορους ήρωες για τα αγόρια και από την άλλη αγοράζουν και οι ενήλικες, αν και προτιμούν περισσότερο τα αξεσουάρ. Οι τιμές άλλωστε είναι πολύ καλές, οι στολές για μικρούς και μεγάλους ξεκινούν από τα 10 ευρώ και τα αξεσουάρ από 50 λεπτά».

Μάντυ Περδίκη (Κατάστημα ‘Μάντυ’)

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει το αδιαχώρητο, υπάρχει μία σχετική κίνηση η οποία διαμορφώνεται με το εάν έχει κάποιος να πάει σε κάποιο πάρτι, οπότε αναζητά τη στολή ή τα αξεσουάρ για την κατάλληλη μεταμφίεση. Συνήθως ψωνίζουν πρώτα για τα παιδιά, ευελπιστούμε όμως ότι όσο οδεύουμε στις τελευταίες ημέρες των Αποκριών, που είναι και περισσότερες οι εκδηλώσεις, θα αυξηθεί και η κίνηση».

Γιώργος Δούλος  (Κατάστημα ‘Scondo’)

«Ευτυχώς υπάρχουν τα διάφορα πάρτι και έτσι κινούνται και τα Αποκριάτικα είδη, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον. Πιο πολύ αγοράζουν στολές για τα παιδιά και οι μεγάλοι στρέφονται στα αξεσουάρ. Πάντως, υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια και ότι θέλει ο καθένας μπορεί να το βρει, καθώς είναι μεγάλη η ποικιλία».

Όλη η επικαιρότητα