Ηλεία

Σε Τριανταφυλλιά και Μίνθη ο Τσιρώνης

Ακούστε το άρθρο

Στο περιθώριο της παραμονής του στην Ηλεία (σ.σ. για την ανακήρυξη του ως επιτίμου δημότη Πύργου), ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης επισκέφθηκε τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Ο Γιάννης Τσιρώνης θέλοντας ο επικεφαλής της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής, να έχει ιδίαν άποψη ​για το έργο στην Τριανταφυλλιά, επισκέφτηκαν μαζί τις εγκαταστάσεις ενώ κοντά τους ήταν και ο εκπρόσωπος του Υ.Π.ΕΝ. Βασίλης Λιόγκας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής ενημερώνονται από εργάτες για την λειτουργία του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς….

Σε σύντομο σχόλιο του στην ΠΑΤΡΙΣ ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι «Στην Τριανταφυλλιά βλέπουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα ενδιάμεσης λύσης μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Αυτή η προσωρινή λύση μας επιτρέπει αφενός να διατηρούμε τις πόλεις της Ηλείας καθαρές μέχρι την οριστική λύση και αφετέρου να έχουμε πραγματικά και μετρήσιμα δεδομένα για τις ποσότητες αποβλήτων που παράγει ο κάθε Νομός. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι 100% των χρημάτων που επενδύθηκαν και το σύνολο των εγκαταστάσεων της Τριανταφυλλιάς θα ενσωματωθούν και θα αξιοποιηθούν στην οριστική λύση».

Στιγμές συγκίνησης περιείχε για τον Γιάννη Τσιρώνη η επίσκεψη του στο χωριό καταγωγής του, στην Μίνθη της ορεινής Ζαχάρως, το μεσημέρι της Κυριακής.

Η επίσκεψη του κ. Τσιρώνη στην Τριανταφυλλιά δεν ήταν η μόνη αφού θέλησε να αξιοποιήσει κάθε λεπτό παραμονής του στην περιοχή μας. Έτσι, την Κυριακή το πρωί πραγματοποίησε σύντομη περιοδεία στα δάση της ορεινής ζώνης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε και το χωριό καταγωγής του (σ.σ. από τον παππού του) την Μίνθη, στην ορεινή Ζαχάρω. Συνοδευόμενος από τον πατέρα του Γιώργο, την σύζυγό του Αναστασία Δενδρινού, τον γιό του Φώτη (το ένα από τα τρία παιδιά του) και τον δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα, στην διάρκεια της παραμονής του στη Μίνθη (σ.σ. πρώην Άλβαινα), ο Γιάννης Τσιρώνης συναντήθηκε με κάτοικους του χωριού σε καφενείο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης για τον υπουργό μιας και συνομίλησε με κάτοικους που του μίλησαν για τον παππού. Επίσης περιηγήθηκε στους δρόμους του χωριού δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ξαναεπισκεφθεί την Μίνθη σύντομα.

Όλη η επικαιρότητα