WEB tv Ελλάδα

Φωτιές στην Αττική: Πύρινη καταστροφή σε Κινέτα, Μάτι και Νέο Βουτζά [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη συναγερμό οι δυνάμεις Ασφαλείας σε όλη την Αττική, που έχει περικυκλωθεί από τις φλόγες, καίγονται δεκάδες σπίτια και υποδομές, κινδυνεύουν και έχουν εγκλωβιστεί κάτοικοι και πυροσβέστες σπεύδουν να τους απεγκλωβίσουν κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες. Έντονες υποψίες από αξιωματικούς και την πολιτική ηγεσία για τον τρόπο που ξέσπασαν οι πυρκαγιές κάτι που αποτελεί πεδίο έρευνας πλέον.

Νέα Μάκρη-Μάτι: Καίγονται δεκάδες σπίτια, κινδυνεύουν άνθρωποι

Δραματική είναι η κατάσταση σε Νέα Μάκρη, Μάτι και Νέο Βουτζά, όπου δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, δεκάδες λουόμενοι, κάτοικοι και οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμα και για νεκρούς. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ είναι οι δεκάδες οι κλήσεις που έχουν δεχτεί για αποκομιδή τραυματιών ή λιποθυμιών από την περιοχή της Νέας Μάκρης, του Νέου Βουτζά και στο Μάτι. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για τυχόν νεκρούς από καμία Υπηρεσία.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις παρυφές της Πεντέλης κοντά στο Νταού και αφού έκαψε σπίτια έπεσε στο σημείο μεταξύ Διώνης και Καλλιτεχνούπολης, στο όρια Πικερμίου-Ραφήνας.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι εξαιρετικά ισχυροί και έσπρωξαν την πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, παλιό κομμένο και αναδασωμένο σημείο με μεγάλη ταχύτητα στην εξάπλωσή του και κατεύθυνση προς Νέο Βουτζά, Μάτι και Νέα Μάκρη, που πλέον έχουν παραδοθεί στις φλόγες και καίγονται σπίτια και υποδομές. Η Πυροσβεστική έχει λάβει δεκάδες κλήσεις από απεγνωσμένους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί και πραγματοποιεί συνεχώς απεγκλωβισμούς.

Κινέτα
Κινέτα EUROKINISSI

Επί τόπου επιχειρούν 55 άντρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 15 εθελοντικά οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί έως την ύστατη ώρα ένα ελικόπτερο, που είναι και οι τελευταίες.

Νωρίτερα εκκενώθηκε το ορφανοτροφείο του Λύρειου Ιδρύματος στον Νέο Βουτζά, ενώ πλέον εκκενώνονται όλες οι κατασκηνώσεις σε Ζούμπερι, Άγιο Ανδρέα κλπ.

Λόγω της πυρκαγιάς διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη Λ. Μαραθώνος από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη Λ. Μαραθώνος και Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη Λ. Μαραθώνος και Αγίας Μαρίνας στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος από το Κόκκινο Λιμανάκι στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και για να διευκολυνθούν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και οι υδροφόρες, από την Τροχαία παρακαλούν τους οδηγούς που επιθυμούν να μεταβούν προς τις περιοχές Μάτι, Καλλιτεχνούπολη και Βουτζά να μην χρησιμοποιούν την Λ. Μαραθώνος, αλλά να επιλέγουν την εναλλακτική διαδρομή:

Λ. Πεντέλης, Λ. Ελ. Βενιζέλου, Λ. Σουβαλιώτη, Αν. Σκούφου, Λ. Διονύσου, Επαρχιακή Οδός Εκάλης-Νέας Μάκρης, Λ. Διονύσου και Λ. Μαραθώνος.

H φωτιά στην Κινέτα
H φωτιά στην Κινέτα EUROKINISSI

Κινέτα: Ολοκληρωτική καταστροφή

Απόλυτη καταστροφή και παντελώς ανεξέλεγκτη η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Κινέττας.

Το πύρινο μέτωπο εκτός από το βουνό, εισήλθε σε τέσσερις οικισμούς της Βόρειας Κινέττας, στην Γαλήνη, στην Μαρούλα, στο Πανόραμα 1, στο Πανόραμα 2 και στο Πανόραμα 3, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια, ενώ η ήδη η πυρκαγιά πέρασε από τουλάχιστον τέσσερα σημεία κάτω από την Εθνική Οδό και κινείται προς τα, ισοπεδώνοντας και εκεί την περιοχή.

Κάτοικος της Γαλήνης κάλεσε την Πυροσβεστική για βοήθεια αλλά τελικά κατάφερε και απεγκλωβίστηκε μόνος του ενώ δόθηκε εντολής εκκένωσης και του ξενοδοχείου προς την πλευρά της παραλίας, όπου κάηκε μέρος των εγκαταστάσεων αλλά μπόρεσαν να σώσουν την υπόλοιπη ξενοδοχειακή μονάδα οι πυροσβέστες.

Η πλειονότητα των κατοίκων φαίνεται πως έχουν απομακρυνθεί ωστόσο αρκετοί έχουν παραμείνει στο σημείο γι αυτό και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ζητούν από τυχόν εγκλωβισμένους πολίτες να καλέσουν το 199 για να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια και να μην ρισκάρουν παραμένοντας στις οικίες τους. Ήδη κάποιοι το έπραξαν και έχουν απομακρυνθεί από άντρες της Πυροσβεστικής.

H πυρκαγιά στην Κινέτα
H πυρκαγιά στην Κινέτα EUROKINISSI

Αναφορικά με τα περί προσαγωγής υπόπτου ατόμου για εμπρησμό από την περιοχή, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, πρόκειται όχι για προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό, αλλά για την βίαιη απομάκρυνση ενός Αλβανού κατοίκου της Κινέττας, που αρνήθηκε πεισματικά να εγκαταλείψει το σπίτι του.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ με τις ενισχύσεις που έφτασαν στο σημείο συνολικά πλέον επιχειρούν 150 πυροσβέστες, με 60 οχήματα και 60 άτομα από πεζοπόρα τμήματα. Προς περαιτέρω ενίσχυσή των δυνάμεων, μεταβαίνουν ακόμη 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Θεσσαλονίκη.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν:

•οι ένοπλες δυνάμεις με 3 προωθητήρες γαιών και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος c-27 για τη μεταφορά 30 πυροσβεστών (πεζοπόρο τμήμα) από Θεσσαλονίκη,

•η Περιφέρεια Αττικής με 6 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,

•ο δήμος Μεγαρέων με 7 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,

• ο δήμος Λουτρακίου με 4 υδροφόρες, 3 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορτωτές,

•ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με ένα εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί Δυτικοί-Βορειοδυτικοί άνεμοι με ριπές έντασης 7 Bf.

Οι πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση Μερικής Επιφυλακής.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Ε.Σ.Κ.Ε) βρίσκεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, τον Αρχηγό και τους Υπαρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συντονίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Λόγω της πολύ χαμηλής ορατότητας στο σημείο και του κινδύνου από την πυρκαγιά διεκόπη εντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 39ο χλμ. έως το 57ο χλμ. Ουρές χιλιομέτρων εντοπίζονται στα σημεία που διακόπτεται η κυκλοφορία και προσπάθεια να απορροφηθεί η κίνηση με αναστροφή στους κόμβους της Παλαιάς Εθνικής. Έκκληση από τις Αρχές να μην κλείνουν οι οδηγοί τις λωρίδες εκτάκτου ανάγκης γιατί εγκλωβίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Άγιοι Θεόδωροι: Έξω από τα διυλιστήρια η πυρκαγιά

Την ίδια ώρα έχει μαίνεται το γειτονικό πύρινο μέτωπο στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων προς Λουτράκι. Στο σημείο επιχειρούν 20 άντρες με 10 οχήματα, ενώ ήδη η πυρκαγιά έχει κάψει σπίτια και βρίσκεται ακριβώς έξω από τα διυλιστήρια. Στα διυλιστήρια έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση και από τις οικείες δυνάμεις της επιχείρησης και από την Πυροσβεστική και δεν εκφράζονται άμεσοι κίνδυνοι λόγω και της ύπαρξης αντιπυρικών ζωνών.

Πανόραμα Καλάμου: Καίγεται πευκόφυτο δάσος

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκάλεσε και νέο μέτωπο πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πανοράματος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Καίγεται πευκόφυτο δάσος σχετικά κοντά στον οικισμό που δεν απειλείται όμως άμεσα.

Στην περιοχή γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Πλατεία Καλάμου προς παραλία Αγίων Αποστόλων, στην Παραλιακή Αγίων Αποστόλων προς Κάλαμο και στην Επαρχιακή Οδό Καλάμου-Αγίων Αποστόλων, στο ύψος του οικισμού Αγκώνα.

Βρύσες Χανίων: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

Καταστροφική είναι και η μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, που έχει ξεσπάσει κοντά στον οικισμό Μετόχι, στα Χανιά της Κρήτης.

Στ ο σημείο επίσης πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και έχουν παραδοθεί στις φλόγες σπίτια και αγροικίες έξω από τις Βρύσες Χανίων.

Στο σημείο, έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν μαζί με τις ενισχύσεις πλέον, 40 άντρες της Πυροσβεστικής με 18 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα, μέχρι να πέσει εντελώς το σκοτάδι.

Σουφλί: Νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύει άμεσα κατοικημένη περιοχή, ενώ στο σημείο επιχειρούν 50 άντρες της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική και Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις φωτιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.

Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.

Σε κόκκινο συναγερμό Νταού Πεντέλης, Μάτι και Νέος Βουτζάς

Εν τω μεταξύ, μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει, λόγω των δυνατών ανέμων, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Μάτι και Νέος Βουτζάς, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι των περιοχών απομακρύνθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, ενώ η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα. Σε λίγο πρόκειται να αποσυρθούν τα εναέρια μέσα, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Βουτζά 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ομάδες εθελοντών με δικά τους οχήματα.

Τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιά μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα στην Κορινθία

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Κορινθία, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος, προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, «στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας υπάρχουν πύρινα μέτωπα από το Ισθμό μέχρι και την περιοχή της Κινέτας, και συγκεκριμένα στις περιοχές ‘Αγιος Χαράλαμπος, Γαλότα και κοντά στα διυλιστήρια στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων».

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπάρχουν δύο ακόμη πύρινα μέτωπα στις περιοχές Ζεμενό και Θροφάρι του δήμου Ξυλοκάστρου. Όσον αφορά στις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ο Πελοπίδας Καλλίρης λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Φωτιά στην Κινέτα: Καρέ καρέ οι εικόνες της καταστροφής

Απόλυτη καταστροφή και παντελώς ανεξέλεγκτη η κατάσταση που επικρατεί στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Κινέτα.

Το πύρινο μέτωπο εκτός από το βουνό, εισήλθε σε τέσσερις οικισμούς της Βόρειας Κινέτας, στην Γαλήνη, στην Μαρούλα, στο Πανόραμα 2 και στο Πανόραμα 3, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια, ενώ η ήδη η πυρκαγιά πέρασε από τουλάχιστον τέσσερα σημεία κάτω από την Εθνική Οδό και κινείται ανεξέλεγκτα προς την παραλία. Μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στα διυλιστήρια.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι και η τεράστια ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική που πλέον έχει σχεδόν τριπλασιάσει τις αρχικές δυνάμεις της, με τις ενισχύσεις που μετέβησαν στο σημείο, ενώ αναμένονται και άλλες ενισχύσεις από την επαρχία.

Στο σημείο πλέον επιχειρούν συνολικά 110 άντρες της Πυροσβεστικής με 47 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη πλέον.

Δυστυχώς, τα βασικά στοιχεία που καθιστούν πολύ δύσκολη την κατάσταση, είναι οι ισχυρότατοι άνεμοι, το γεγονός ότι οι ενισχύσεις από επαρχία έρχονται από πολύ μακριά και θα αργήσουν να φτάσουν αφού οι γειτονικές περιοχές έχουν καθηλωμένες δυνάμεις εξαιτίας του ότι βρίσκονται επίσης σε κατάσταση υψηλού κινδύνου και ό,τι η ένταση των ανέμων δεν προβλέπεται να πέσει πριν τις 6 το απόγευμα, με την φωτιά να βρίσκεται ήδη εντός των οικισμών της Βόρειας Κινέττας.

Λόγω της πολύ χαμηλής ορατότητας στο σημείο και του κινδύνου από την πυρκαγιά διεκόπη εντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 39ο χλμ. έως το 57ο χλμ. Ουρές χιλιομέτρων εντοπίζονται στα σημεία που διακόπτεται η κυκλοφορία και προσπάθεια να απορροφηθεί η κίνηση με αναστροφή στους κόμβους της Παλαιάς Εθνικής. Έκκληση από τις Αρχές να μην κλείνουν οι οδηγοί τις λωρίδες εκτάκτου ανάγκης γιατί εγκλωβίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Φλέγεται η εθνική

Δραματική είναι η κατάσταση της μεγάλης φωτιάς στην Κινέτα, η οποία εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο που ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα και μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξάνονται συνεχώς σε μια προσπάθεια να οριοθετηθούν οι φλόγες. Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, τέσσερις οικισμοί έχουν εκκενωθεί ενώ πληροφορίες μιλούν για εγκλωβισμένα άτομα στον οικισμό του Αγίου Νικολάου. Οι άνδρες τής Πυροσβεστικής καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, όμως ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση.

Την τελευταία ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τη φωτιά να καίει δίπλα από την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών. Εστίες καίνε και στα δύο ρεύματα, ενώ λίγα λεπτά μετά το πύρινο μέτωπο διέσχισε την εθνική. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δυο ρεύματα. Λίγο αργότερα, η φωτιά είχε φτάσει στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηρόδρομου.

δυστυχως χωρις σχολια… το ρευμα προς Πατρα μολις εκλεισε #prayforgreece

Gepostet von Giannis Labropoulos am Montag, 23. Juli 2018

Προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά στην Κινέτα [BINTEO]

Δείτε καρέ καρέ φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Κινέτα:

Πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας
Πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας EUROKINISSI
Πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας.
Πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας. EUROKINISSI
Η φωτιά κατέστρεψε σπίτια καθώς και δασική περιοχή
Η φωτιά κατέστρεψε σπίτια καθώς και δασική περιοχή EUROKINISSI
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες EUROKINISSI
Πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας.
Πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας. EUROKINISSI
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες EUROKINISSI
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες EUROKINISSI
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες. Η Πυροσβεστική διπλασίασε τις δυνάμεις της στο σημείο.
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες. Η Πυροσβεστική διπλασίασε τις δυνάμεις της στο σημείο. EUROKINISSI
Με δραματική ταχύτητα εξαπλώνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη στη Κινέτα
Με δραματική ταχύτητα εξαπλώνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη στη Κινέτα EUROKINISSI
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει κατοικίες κοντά στον οικισμό Γαλήνη.
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει κατοικίες κοντά στον οικισμό Γαλήνη. EUROKINISSI
Η φωτιά κατέστρεψε σπίτια καθώς και δασική περιοχή
Η φωτιά κατέστρεψε σπίτια καθώς και δασική περιοχή EUROKINISSI
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες. Η Πυροσβεστική διπλασίασε τις δυνάμεις της στο σημείο.
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες. Η Πυροσβεστική διπλασίασε τις δυνάμεις της στο σημείο. EUROKINISSI
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες EUROKINISSI
Με δραματική ταχύτητα εξαπλώνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη στη Κινέτα
Με δραματική ταχύτητα εξαπλώνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη στη Κινέτα EUROKINISSI
Επτά σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες
Επτά σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες EUROKINISSI
Επτά σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες.Η Πυροσβεστική διπλασίασε τις δυνάμεις της στο σημείο.
Επτά σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες.Η Πυροσβεστική διπλασίασε τις δυνάμεις της στο σημείο. EUROKINISSI
Η φωτιά κατέστρεψε σπίτια καθώς και δασική περιοχή.

Φωτιά στην Πεντέλη: Απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις

Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, ενώ οι φλόγες βρίσκονται τώρα μεταξύ της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ, πριν από λίγο, απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

Η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς την περιοχή του Νέου Βουτζά, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να την περιορίσουν. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Εκτροπή της κυκλοφορίας

Λόγω της φωτιάς διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη Λ. Μαραθώνος από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη Λ. Μαραθώνος και Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη Λ. Μαραθώνος και Αγίας Μαρίνας στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος από το Κόκκινο Λιμανάκι στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Πηγή: news247

Όλη η επικαιρότητα