Κύπρος

Serial killer στην Κύπρο: Ένοχος για όλες τις δολοφονίες δήλωσε ο «Ορέστης» – Η απολογία του

Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον δικαστηρίου βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο serial killer της ΚύπρουΝίκος Μεταξάς.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, που συνεργάζεται με το CNN Greece, ο 35χρονος ίλαρχος δήλωσε ένοχος για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από τις δικαστικές Αρχές του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Oδηγήθηκε στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Παραδέχθηκε ότι προκάλεσε – εκ προμελέτης – βαριές κακώσεις στα θύματά του, που επέφεραν τελικώς τον θάνατό τους.

Συγκεκριμένα:

  • Παραδέχθηκε τον θάνατο της Λίβιας Φλορεντίνας Μπουνέα με πνιγμό και της 8χρονης κόρης της, Έλενας Ναταλίας.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και τον θάνατο της Μαρικάρ Βαλντέζ με πνιγμό.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρί Ρόουζ με πνιγμό.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της 6χρονης Σιέρα.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Ασμίτα Κάχτα Μπίστα, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και φόνο της Αριάν Παλάνας με πνιγμό.

Ο serial killer είναι αντιμέτωπος με καταδίκη που προβλέπει ισόβια ποινή για τον κάθε προμελετημένο φόνο. Αντιμετωπίζει ακόμα κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας, προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων κ.λπ.

Αυτούσια η χειρόγραφη απολογία του «Ορέστη», που εξασφάλισε το offsite.com.cy

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες. Αναγνωρίζω πως, το γεγονός ότι έχω μετανοήσει ειλικρινά για τις πράξεις μου, δεν μπορεί να αντιστρέψει τις τραγικές συνέπειες αυτών. Όσο και να το θέλω, δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο για να μην κάνω όσα έκανα. Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτο είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας. Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο. Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες».

thumbnail PARADOXI ORESTI 1

via

Όλη η επικαιρότητα