Κύπρος

Serial Killer στην Κύπρο: Και τρίτη πλάκα τσιμέντου στην Κόκκινη Λίμνη

Ακούστε το άρθρο

Και τρίτη πλάκα τσιμέντου, παρόμοια με τις άλλες δύο που βρέθηκαν κατά τις προηγούμενες μέρες των ερευνών, εντοπίστηκε στη Κόκκινη Λίμνη, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό της σορού της 29χρονης Maricar Valdez, την οποία ομολόγησε πως δολοφόνησε ο 35χρονος serial killer Νίκος Μεταξάς. 

Η πλάκα τσιμέντου φαίνεται να είναι δεμένη με σχοινί και γίνεται προσπάθεια από δύτη να ανασυρθεί.

Την ίδια στιγμή γα τέταρτη φορά οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο 35χρονος serial killer Νίκος Μεταξάς, για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης και του βιασμού. Η διερεύνηση των υποθέσεων δεν έχει ολοκληρωθεί γι’ αυτό και η Αστυνομία θα ζητήσει σήμερα την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου για άλλες οκτώ ημέρες.

Το δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης του 35χρονου Serial killer για ακόμα 8 μέρες. Κατά την διαδικασία δεν αναφέρθηκαν νέα στοιχεία από αυτά που ήδη έχει ομολογήσει ο ίλαρχος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος αρνείται την κατηγορία του βιασμού για τον οποίο έγινε καταγγελία από νεαρή Φιλιππινέζα πριν λίγες μέρες.

Ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί και έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο, της Mέρι Ρόουζ και της Αριάν Παλάνας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δυο θυμάτων, της Μαρικάρ Βαλντέζ στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και της εξάχρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

Εναντίον του 35χρονου διερευνάται και υπόθεση βιασμού νεαρής γυναίκας. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, κατά το έτος 2017 στην επαρχία Λευκωσίας, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της, ενώ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ο 35χρονος βιντεογραφούσε με το κινητό του τηλέφωνο. Η γυναίκα ανέφερε ότι τον ύποπτο τον γνώρισε τέλη του 2016 μέσω του διαδικτύου.

Η λάσπη στην Κόκκινη Λίμνη εμποδίζει τους ερευνητές

Εν τω μεταξύ χωρίς αποτέλεσμα συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες των αρχών στην Κόκκινη Λίμνη για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, εντός της οποίας ο κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε ότι έβαλε τη Μαρικάρ Βαλντέζ. Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στον βυθό της λίμνης μηδενική.

Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη..

Αν στην Κόκκινη Λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα ή η σορός εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα