Κύπρος

Serial killer στην Κύπρο: Λάσπη «μέχρι τη μέση» στην Κόκκινη Λίμνη – Άκαρπες οι έρευνες

Ακούστε το άρθρο

Ξανά στο δικαστήριο για ανανέωση της κράτησή του ο Νίκος Μεταξάς – Κανένα ίχνος της 6χρονης Σιέρα που υποστηρίζει πως πέταξε στη λίμνη Μεμί, ούτε της 30χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ από την Κόκκινη Λίμνη, ο βυθός της οποίας είναι καλυμμένος από τόνους λάσπης..

Για τέταρτη φορά οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο 35χρονος serial killer Νίκος Μεταξάς, για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης και του βιασμού. Η διερεύνηση των υποθέσεων δεν έχει ολοκληρωθεί γι’ αυτό και η Αστυνομία θα ζητήσει σήμερα την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου για άλλες οκτώ ημέρες.

metaxas-killer-ena

Ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Μέρι Ρόουζ και την εξάχρονη κόρη της Σιέρα από τις Φιλιππίνες, την Αριάν Παλάνας από τις Φιλιππίνες, τη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες, τη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και την οκτάχρονη κόρη της Έλενα Μπουνέα από τη Ρουμανία και την Κχαντχά Ανού από το Νεπάλ.

Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού Μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε τον χώρο εργασίας της.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί και έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο, της Mέρι Ρόουζ και της Αριάν Παλάνας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δυο θυμάτων, της Μαρικάρ Βαλντέζ στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και της εξάχρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

Εναντίον του 35χρονου διερευνάται και υπόθεση βιασμού νεαρής γυναίκας. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, κατά το έτος 2017 στην επαρχία Λευκωσίας, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της, ενώ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ο 35χρονος βιντεογραφούσε με το κινητό του τηλέφωνο. Η γυναίκα ανέφερε ότι τον ύποπτο τον γνώρισε τέλη του 2016 μέσω του διαδικτύου.

Η λάσπη στην Κόκκινη Λίμνη εμποδίζει τους ερευνητές

Εν τω μεταξύ χωρίς αποτέλεσμα συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες των αρχών στην Κόκκινη Λίμνη για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, εντός της οποίας ο κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε ότι έβαλε τη Μαρικάρ Βαλντέζ. Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στον βυθό της λίμνης μηδενική. Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεσή της άλλες δύο στολές. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη Λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα ή η σορός εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.

Όλη η επικαιρότητα