Κύπρος

Serial killer στην Κύπρο: Πώς ομολόγησε τις επτά δολοφονίες ο «Ορέστης»

Ακούστε το άρθρο

Αργά και βασανιστικά αποκαλύπτεται το σκοτεινό παρελθόν του 35χρονου «Ορέστη», του serial killer που έχει συγκλονίσει την Κύπρο με τη δολοφονική του δράση.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ο 35χρονος ίλαρχος ομολόγησε ότι έχει δολοφονήσει επτά ανθρώπους -πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Συγκριμένα, ομολόγησε ότι σκότωσε τη Marry Rose, την 6χρονη κόρης της Sierra, την Arian Palanos, την Maricar Valdez, της γυναίκας αγνώστων στοιχείων που εντοπίστηκεστο πεδίο βολής και των Livia Florentina Bunea και Elena Natalia Bunea.

Οι Αρχές της Κύπρου έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τρεις από τις επτά σορούς και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, της 39χρονης Maricar Valdezκαι των δύο θυμάτων από τη Ρουμανία.

Ο Νίκος Μεταξάς, όπως ονομάζεται ο serial killer της Κύπρου, φαίνεται πως δεν βιάζεται να ομολογήσει τη δολοφονική του δράση, με τις Αρχές της Κύπρου να κάνουν αγώνα δρόμου για να συνθέσουν το «παζλ» των φρικιαστικών του εγκλημάτων.

Και παρότι ο 35χρονος αρνήθηκε χτες στο δικαστήριο ότι δολοφόνησε την 29χρονη Maricar Valtez Arquiola, μερικές μόλις ώρες αργότερα ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα, ο «Ορέστης» παραδέχτηκε ότι έχει σκοτώσει συνολικά επτά άτομα, υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε πετάξει τη σορό μιας γυναίκας στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα.

Η δολοφονία αυτή είχε διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2018, με τον 35χρονο ίλαρχο να δηλώνει κυνικά πως δεν γνωρίζει επ΄ ακριβώς τον τόπο προέλευσης του θύματός του και να μιλάει στις αρχές για μια γυναίκα είτε από το Νεπάλ είτε από την Ινδία.

Κατά την ίδια ανάκριση, ο «Ορέστης» ομολόγησε πως σκότωσε επίσης μια 36χρονη από τη Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της. Πρόκειται για την 36χρονη Livia Florentina Bunea και την 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea, που είχαν εξαφανιστεί από την οικία που διέμεναν στη Λευκωσία από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο 35χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι τα πτώματα της Maricar Valtez Arquiola, της Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της τα πέταξε σε λίμνη του φράγματος κοντά στο Μιτσερό. Σε διαφορετικό, όμως, σημείο από εκεί που ισχυρίστηκε ότι πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra, την οποία δολοφόνησε μαζί με τη μητέρα της Marry Rose τον Μάιο του 2018.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια γυναίκα ανήκει η σορός που εντοπίστηκε χτες στο πεδίο βολής. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και δεν μπορούσε να αναγνωριστεί, με τις Αρχές να περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα διενεργηθεί σήμερα.

via

Όλη η επικαιρότητα