Κύπρος

Serial killer στην Κύπρο: Στο σόναρ οι ελπίδες για τον εντοπισμό των θυμάτων

Ακούστε το άρθρο

Με σύγχρονα μέσα και με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την ανεύρεση των θυμάτων του 35χρονου καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Όλες οι ελπίδες για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του 35χρονου εναποθέτονται πλέον στο υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα sonar που έφθασε αργά χθες στην Κύπρο από τις ΗΠΑ.

Το σύστημα Sonar «πιάνει» δουλειά εντός της μέρας. Συγκεκριμένα, γύρω στις 8:30 εγκαταστάθηκε και θα δοκιμαστεί στη λίμνη στο Ξυλιάτο. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κόκκινη Λίμνη, όπου το σύστημα θα φωτογραφίσει τι έχει ο πυθμένας της Λίμνης. Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τις 11 το πρωί.

Το Sonar είναι ένα παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας θα βοηθήσουν ώστε να το μετατρέψουν σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδει ακριβείς συντεταγμένες.

Κατά τις χθεσινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, που διακόπηκαν λίγο μετά τις 14:30, δεν βρέθηκε τίποτα. Ο δύτης που καταδύθηκε κινήθηκε περιμετρικά  από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το τσιμεντομπλόκ που ανασύρθηκε την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα θα ληφθεί από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης δείγμα νερού της Κόκκινης Λίμνης για να ελεγχθεί η ποιότητά του, αφού σήμερα εμφανίστηκαν κόκκινες κηλίδες στην επιφάνειά της.

Χθες αναχώρησαν από το νησί οι πέντε ειδικοί σύμβουλοι της Scotland Yard, που ήρθαν στην Κύπρο τη Δευτέρα του Πάσχα, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας, για να συνδράμουν με την εμπειρογνωμοσύνη τους στις έρευνες σύμφωνα με το sigmalive.com.

Οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν τα τέσσερα σημεία, δηλαδή το Μεταλλείο Μιτσερού, την Κόκκινη Λίμνη, τη Λίμνη Μεμή και το πεδίο βολής Ορούντας.

Η Κόκκινη Λίμνη, μετατράπηκε σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη  Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την  Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες.

Παράλληλα ταυτοποιήθηκε με τις επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σορός ανήκει στην Ariane Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, της οποίας τα ίχνη της χάθηκαν από τις 21 Ιουλίου 2018. Το όνομά της περιλαμβανόταν στη λίστα με πρόσωπα που είχαν εξαφανιστεί. Η επίσημη ταυτοποίηση της σορού έγινε με τη μέθοδο του DNA.

Η πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση διαδοχικών δολοφονιών γυναικών προκάλεσε τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο.

Την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου αποφάσισε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο τερματισμός των υπηρεσιών του Αρχηγού, που τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Τρίτη, ακολουθεί την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Σε επιστολή προς τον κ. Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος επικαλείται τους λόγους που τον οδήγησαν στη «δυσάρεστη», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση.

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα