Κύπρος

Serial killer: «Βαρέθηκα και ομολόγησα» η κυνική παραδοχή του «Ορέστη»

Ακούστε το άρθρο

Τις γυναίκες με τις οποίες ο «Ορέστης» συζητούσε διαδικτυακά ερευνούν οι κυπριακές αρχές για να ανακαλύψουν αν υπάρχουν και άλλα θύματα από τη δράση του serial killer στην Κύπρο. Μάλιστα, σε αυτό το πεδίο συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους και οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες που αναλύουν όλα τα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζει τα ηλεκτρονικά ίχνη του Ορέστη και τις συνομιλίες που είχε με γυναίκες, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο ίλαρχος Νίκος Μεταξάς  μιλούσε με πάρα πολλές γυναίκες, οι περισσότερες αλλοδαπές, με τις οποίες έκλεινε και ραντεβού.Κάποιες από αυτές μάλιστα έχουν δώσει καταθέσεις για το πώς γνωρίστηκαν και πού συναντήθηκαν με τον Ορέστη.

Κύπρος

«Βαρέθηκα και ομολόγησα»

Η παραδοχή του δεύτερου φόνου της 28χρονης Φιλιππινέζας Arian Palanas Lozano, ήταν εκείνη που έκανε τον Νίκο Μεταξά να αλλάξει στάση και να ομολογήσει όλες τις δολοφονίες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου. Όταν επέστρεψε ξανά ενώπιον των ανακριτών είπε:

«Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα». Ακολούθησε η ομολογία του, την οποία έγραψε μόνος του σε δέκα κόλλες χαρτί. Παραδέχθηκε 6 φόνους και έναν θάνατο (της 6χρονης Sierra) την οποία ισχυρίζεται ότι δεν δολοφόνησε αλλά ότι την βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων και πέταξε το πτώμα της στη λίμνη του Ξυλιάτου.

via

Όλη η επικαιρότητα