Πολιτική

Σερβία – Ελλάδα: Συνάντηση για το προσφυγικό την Παρασκευή (26/2) στο Βελιγράδι

serv.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, ανήγγειλε νέα συνάντηση των αρχηγών της αστυνομίας των τεσσάρων χωρών των δυτικών Βαλκανίων και της Αυστρίας, την ερχόμενη Παρασκευή στο Βελιγράδι, στην οποία θα προσκληθεί και η Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της υπουργικής διάσκεψης για το προσφυγικό, που πραγματοποιήθηκε στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο κ. Στεφάνοβιτς ανέφερε πως «σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης των υπουργών στη Βιέννη, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών αστυνομίας την Παρασκευή στο Βελιγράδι, όπου θα προσκαλέσουμε την Ελλάδα και την Ουγγαρία αλλά και όσες χώρες μπορούν να προσφέρουν λύση».

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας εκτίμησε ότι το κύριο επίτευγμα της σημερινής Διάσκεψης, είναι η συμφωνία για κοινή δράση στον έλεγχο των προσφύγων στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, με στόχο την δραστική μείωση της προσφυγικής ροής. Ο κ. Στεφάνοβιτς επισήμανε ωστόσο ότι «για να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική η επίλυση της προσφυγικής κρίσης θα πρέπει να επιτευχθεί ενιαία και συνολική ευρωπαϊκή λύση».

Εν τω μεταξύ, στο Βελιγράδι συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Γραφείο συντονισμού δράσης των υπηρεσιών ασφαλείας της σερβικής κυβέρνησης με θέμα το προσφυγικό, και αποφάσισε να προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τεθούν σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας όλες οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ενόπλων δυνάμεων. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλα Σελάκοβιτς, «εξαιτίας της αυξημένης εισροής οικονομικών μεταναστών, οι δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός θα τεθούν σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας».

Η σχετική πρόταση θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, για να επικυρωθεί από το ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ανέφερε ο Νικόλα Σελάκοβιτς.

http://www.newsbomb.gr/

Όλη η επικαιρότητα