ΣΕΤΤΗΛ Πύργου: Μένει μέχρι να φύγει…

Χωρίς κάποιο ουσιώδες και οριστικό αποτέλεσμα κύλησε χθες η συνάντηση που είχε το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΕΘΑ Νομού Ηλείας, τόσο με τον αρχηγό του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, όσο και με το Διευθυντή του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου, Αντισυνταγματάρχη (ΜΧ) Αλέξανδρου Χατζηαλεξανδρή και του Ειδικού Συμβούλου στο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιου Κορκολή.

Βασικό θέμα συζήτησής τους αποτέλεσε η είδηση που τον τελευταίο καιρό είχε ακουστεί έντονα στην Ηλεία, περί οριστικού κλεισίματος του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ και μεταφοράς των υπηρεσιών του στο ΚΕΤΧ της Πάτρας…

Ο σύλλογος, σε ραντεβού που είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες, συναντήθηκε με τον αρχηγό του ΓΕΣ στον οποίο μετέφεραν τους έντονους προβληματισμούς τους για όσα έχουν ακούσει το τελευταίο διάστημα για τη ΣΕΤΤΗΛ, αλλά και την «αμετακίνητη» όπως λένε άποψή τους για το κλείσιμό της, αφού έχουν δοθεί τεράστιοι αγώνες από παλαιότερες αρχές του τόπου για να έρθει το στρατόπεδο στην Ηλεία και με μια απόφαση «σκάνδαλο» προσπαθούν να πάρουν ότι με κόπο αποκτήθηκε.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, περίπου στις 11:30 ο σύλλογος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο είχε συνάντηση με το Διευθυντή του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου, Αντισυνταγματάρχη (ΜΧ) Αλέξανδρου Χατζηαλεξανδρή και με τον Ειδικό Σύμβουλο στο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Αθανάσιου Κορκολή και τέθηκε και πάλι το θέμα της ΣΕΤΤΗΛ. Ειδικότερα, ο κ. Κορκολής θέλοντας να καθησυχάσει τα μέλη του συλλόγου για το ζήτημα, υποστήριξε ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνει η ΣΕΤΤΗΛ και να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που επιτελεί». Τα αποτελέσματα βέβαια των συζητήσεων δε φαίνεται να αφήνουν ευχαριστημένα τα μέλη του συλλόγου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Δημήτρουλα, το ζήτημα θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Δημήτρουλας εξέφρασε την πικρία και αγανάκτησή του για την αδιαφορία των βουλευτών της Ηλείας, οι οποίοι είχαν λάβει την απαραίτητη ειδοποίηση με υπομνήματα του συλλόγου, ενώ είχε και προσωπική τηλεφωνική επαφή με το πολιτικό γραφείο του καθενός.