Life

Σεξ: 5 τεράστιοι… μύθοι που πρέπει να ξεπεράσετε επιτέλους!

Ακούστε το άρθρο
Όλοι έχουμε ακούσει διάφορες… μυθικών διαστάσεων ιστορίες γύρω από το σεξ. Και τις πιστεύαμε, ειδικά όταν ήμασταν σε εφηβική ηλικία. Δυστυχώς όμως, μερικοί μύθοι για το σεξ παραμένουν ζωντανοί και μετά την ενηλικίωση, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο κρίνουμε την σεξουαλική μας ζωή.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τους πιο διαδεδομένους μύθους σχετικά με το σεξ. Θα δούμε τα γεγονότα και θα τους καταρρίψουμε όπως τους αρμόζει!

1. Η πρώτη φορά για την γυναίκα σημαίνει αυτόματα και… αιμορραγία

Είναι μια παλαιά πεποίθηση ότι ο υμένας μιας γυναίκας δείχνει αν είναι ακόμα παρθένα, ή όχι. Τουλάχιστον αν έχει κάνει σεξ με κολπική διείσδυση. Όμως, αν και σε ορισμένους πολιτισμούς και οπισθοδρομικές αντιλήψεις ο υμένας είναι κάποιου είδους “δείκτης παρθενίας”, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Ο υμένας αυτός είναι μια μεμβράνη στο άνοιγμα του κόλπου. Το σχήμα και το μέγεθός του ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα. Κανονικά, δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου το κολπικό άνοιγμα. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, διότι διαφορετικά η εμμηνόρροια και κάθε άλλη κολπική έκκριση δεν θα μπορούσε να βγει από το σώμα της γυναίκας! Μάλιστα, κάποιες γυναίκες γεννιούνται χωρίς καν να έχουν αυτόν τον υμένα.

Στις σπάνιες περιπτώσεις όπου ο υμένας καλύπτει ολόκληρο το κολπικό άνοιγμα -αυτή είναι μια κατάσταση που ονομάζεται αδιάτρητος υμένας- γίνεται μια χειρουργική επέμβαση για να τον ανοίξει και να επιτρέψει στις κολπικές εκκρίσεις να βγαίνουν από το σώμα.

Αν και η κολπική συνουσία ή κάποιες πιο έντονες σωματικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ρήξη του υμένα, πολλές γυναίκες δεν βιώνουν κανένα σκίσιμο ή αιμορραγία κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς ο υμένας είναι ελαστικός και μπορεί να τεντωθεί για να “αγκαλιάσει” το πέος.

Ακόμη και αν εμφανιστεί σκίσιμο, δεν είναι σίγουρο ότι θα επέλθει και αιμορραγία. Και επειδή οι υμένες μπορούν να έχουν μυριάδες διαφορετικά σχήματα, είναι απίστευτα δύσκολο να πει κανείς αν κάποιο σημάδι σε αυτόν οφείλεται σε μια μικρή ρήξη, ή αν ήταν ανέκαθεν εκεί.

2. Δεν μπορεί να επέλθει εγκυμοσύνη με το σεξ στην περίοδο

Αυτός ο μύθος εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρός: οι γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες αν κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Είναι αλήθεια ότι αυτό το σενάριο είναι όντως σπάνιο, αλλά ακόμα και έτσι, η πιθανότητα εγκυμοσύνης δεν εξαλείφεται πλήρως.

Η πιθανότητα να μείνετε έγκυος κάνοντας σεξ στην περίοδο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο διαρκεί ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος. Στις περισσότερες γυναίκες ο εμμηνορροϊκός κύκλος διαρκεί περίπου 28 ημέρες. Συνήθως, οι 3-5 από αυτές τις ημέρες καλύπτονται από την περίοδο κατά την οποία αποβάλλονται τα μη γονιμοποιημένα ωάρια και η εσωτερική επένδυση της μήτρας.

Οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες κατά τη διάρκεια του σταδίου της ωορρηξίας στον εμμηνορροϊκό τους κύκλο, όταν παράγονται φρέσκα ωάρια. Η ωορρηξία συνήθως λαμβάνει χώρα περίπου 12-16 ημέρες πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου. Ορισμένες γυναίκες, ωστόσο, έχουν μικρότερους κύκλους, πράγμα που σημαίνει ότι το στάδιο της ωορρηξίας τους συμβαίνει και νωρίτερα.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέσα στο ανθρώπινο σώμα για έως και 5 ημέρες, σημαίνει ότι αν υπάρξει… συγχρονισμός, το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει μέσα στο γυναικείο σώμα για αρκετό διάστημα, ώστε να περάσει η περίοδος και να διεισδύσει σε ένα φρέσκο ωάριο.

3. Υπάρχει μόνο κολπικός οργασμός

Ίσως εξαιτίας της εξάπλωσης του πορνό και της εμπορευματοποίησης του σεξ στην βιομηχανία του πορνό, πολλοί πιστεύουν ότι ο οργασμός μιας γυναίκας είναι καθαρά μια κολπική εμπειρία, που επιτυγχάνεται με την επανειλημμένη διείσδυση.

Μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο αποκαλύπτει, ότι μερικές δημοφιλείς αναζητήσεις των χρηστών παγκοσμίως περιλαμβάνουν ερωτήσεις όπως “Γιατί δεν μπορώ να φτάσω σε οργασμό;” και “Γιατί δεν μπορώ να κάνω την κοπέλα μου να έχει οργασμό;”

Δεν υπάρχει κάποιου είδους “συνταγή” για την επίτευξη οργασμού και πολύ συχνά οι γυναίκες χρειάζονται κλειτοριδική διέγερση, αντί για κολπική διείσδυση, προκειμένου να φτάσουν σε οργασμό.

Για μερικές, η διείσδυση δεν τις ικανοποιεί καθόλου και μόνο η κλειτοριδική διέγερση τις οδηγεί… στον 7ο ουρανό.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Essentials of Obstetrics and Gynaecology, μόλις το 25% των γυναικών που φτάνουν σε οργασμό το πετυχαίνουν με κολπική διείσδυση και το 75% χρειάζονται επιπλέον κλειτοριδική διέγερση.

4. “Ο αυνανισμός κάνει κακό”

Αυτό μας φέρνει στο επόμενο θέμα μας, το οποίο είναι ότι ο αυνανισμός, κατά κάποιον τρόπο, είναι κακός για εσάς. Υπάρχουν, μάλιστα, πολλοί μύθοι που σχετίζονται με τον αυνανισμό: ότι μπορεί να προκαλέσει τύφλωση (!), ότι μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία και ότι μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες.

Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες, να ξέρετε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας σύνδεσμος μεταξύ των γεννητικών οργάνων σας και των ματιών σας, οπότε όσο και αν το… κάνετε, δεν πρόκειται να χάσετε την όρασή σας.

Μάλιστα, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καν η έννοια “υπερβολικός αυνανισμός” και ότι στην πραγματικότητα συνδέεται μόνο με μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία, όπως η απελευθέρωση συσσωρευμένης έντασης, οι πιο ανώδυνες κράμπες περιόδου και, εξίσου σημαντικό, ένας “χάρτη αυτογνωσίας του σώματός σας”.

Για τις γυναίκες, αυτός ο “χάρτης” που μαθαίνουν μέσω του αυνανισμού, τις βοηθάει να φτάνουν πιο εύκολα στον οργασμό γενικότερα.

Όσο για την ιδέα ότι ο συχνός αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία, πρόκειται για μία ακόμα ανακρίβεια. Αυτό που, ενδεχομένως, να συμβεί είναι ότι ένας άντρας μπορεί να συνηθίσει σε ορισμένες πρακτικές -για παράδειγμα, την “γρήγορη” εκτόνωση ενός αυνανισμού- ώστε στην συνέχεια δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην συνουσία.

Αν ο άντρας συνηθίσει -μέσω του αυνανισμού- να εκσπερματίζει μέσα σε λίγα λεπτά κάθε φορά, τότε δυσκολεύεται να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ και αυτό του προκαλεί άγχος και, μοιραία, στυτική δυσλειτουργία. Αυτή όμως οφείλεται στο άγχος του, ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει την σύντροφό του, και όχι σε κάποιο βιολογικό του πρόβλημα.

5. Το σεξ επηρεάζει την αθλητική απόδοση

Θα το έχετε ακούσει κι εσείς: το σεξ κουράζει τον οργανισμό, οπότε πρέπει να απέχετε από το σεξ πριν από κάποιο αγώνα/άθλημα.

Πρόκειται για ακόμα μια ανακρίβεια. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν, ότι η σεξουαλική επαφή την ημέρα πριν από τη συμμετοχή σε έναν αθλητικό αγώνα δεν επηρεάζει την απόδοση.

Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για τις πιθανές ψυχολογικές επιδράσεις του σεξ, όσον αφορά την συγκέντρωση του αθλητή, για παράδειγμα. Ανάλογα με την ατομική ψυχολογική ανθεκτικότητα, το σεξ μπορεί να μεταβάλει την κατάσταση του νου ενός αθλητή πριν από έναν αγώνα.

Αν οι αθλητές είναι πολύ ανήσυχοι τη νύχτα πριν από έναν σημαντικό αγώνα, τότε το σεξ μπορεί να είναι μια χαλαρωτική απόσπαση της προσοχής για εκείνους. Αν είναι ήδη χαλαροί ή, αν δεν έχουν ιδιαίτερη όρεξη για σεξ την προηγούμενη νύχτα του αγώνα, τότε ένας καλός ύπνος είναι το μόνο που χρειάζονται.

ΠΗΓΗ

Όλη η επικαιρότητα