Life

Σεξ: Όταν ο ένας θέλει πιο συχνά από τον άλλον

Ακούστε το άρθρο

Ο/η σύντροφός σας φαίνεται να θέλει σεξ κάθε μέρα, αλλά για εσάς είναι αρκετό μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα και μία φορά το μήνα; Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε πρόβλημα.

Ο όρος «αταίριαστη σεξουαλική επιθυμία» περιγράφει την κατάσταση κατά την οποία δύο άτομα σε μια σχέση έχουν διαφορετικά επίπεδα επιθυμίας για σεξ.  Παρά το γεγονός ότι αυτός ο όρος θα μπορούσε να αναφέρεται σε όλα τα ζευγάρια, τουλάχιστον σε μερικές φάσεις της κοινής ζωής τους, υπάρχουν ορισμένα που έχουν πιο εμφανείς και συνεπείς διαφορές.

Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν τη χαμηλότερη επιθυμία για σεξ μέσα στη σχέση, εκλαμβάνουν τα επίπεδα της επιθυμίας του συντρόφου τους ως ένα βαρόμετρο που καθορίζει το «νορμάλ» και νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον εαυτό τους. Αντίθετα κανείς δεν αναρωτιέται γιατί ο άλλος επιθυμεί τόσο συχνά τη σεξουαλική συνεύρεση. Γενικότερα, η κοινωνία δίνει ιδιαίτερη αξία στο σεξ και τείνουμε να πιστεύουμε ότι η μεγάλη συχνότητα είναι κάτι θετικό και υποδηλώνει σεξουαλική υγεία.

Όπως εξηγεί η Sarah Hunter Murray, Ph.D, η οποία έχει επικεντρώσει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική της καριέρα στη διερεύνηση των «αποχρώσεων» της ερωτικής επιθυμίας, οι αποκλίσεις αυτές δεν σημαίνουν ότι ο ένας εκ των δύο έχει τα «σωστά» επίπεδα και ο άλλος έχει «πρόβλημα». Ως εκ τούτου, το ζητούμενο δεν είναι ο σύντροφος με τα χαμηλότερα επίπεδα επιθυμίας για σεξ να καλύψει τις ανάγκες αυτού που θέλει να έχει συχνότερα σεξουαλική επαφή. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια μέση λύση, όπως συμβαίνει και με άλλες διαφορές, που αναπόφευκτα υπάρχουν μεταξύ των ζευγαριών.

Προκειμένου να δείτε το θέμα με πιο καθαρή ματιά, είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε: σε περίπτωση που ο σύντροφός σας δεν ήθελε σεξ τόσο συχνά, θα ανησυχούσατε για το επίπεδο του σεξουαλικού ενδιαφέροντός σας; Ή είχατε νιώσει σε προηγούμενες σχέσεις σας ανάλογη έλλειψη ενδιαφέροντος; Ανάλογα με τις απαντήσεις σας, μία συζήτηση με το σύντροφό σας μπορεί να είναι χρήσιμη. Αν δεν καταφέρετε να βρείτε μια μέση λύση η συνδρομή ενός ειδικού μπορεί να βάλει τελεία στο «πρόβλημά» σας.

Πηγή: stogiatro.gr

Όλη η επικαιρότητα