Οι Sex Pistols στη Eurovision – Ποια χώρα συζητά να εκπροσωπήσει ο τραγουδιστής τους;

Το συγκρότημα των Sex Pistols άφησε τη σφραγίδα του στην παγκόσμια punk μουσική σκηνή από το 1975 έως το 1978 με διάφορες μορφές αναβιώσης στη δεκαετία του 90 και 2000.

Ο κεντρικός τους τραγουδιστής, John Joseph Lydon κοινώς Johnny Rotten όμως φαίνεται να έχει ακόμα ανησυχίες και μία από αυτές φαίνεται να είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές τόσο από το Βρετανικό τύπο αλλά και από τον μάνατζέρ του, John Rambo, ο πρώην κεντρικός τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος έχει καταθέσει τραγούδι για να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον ερχόμενο Μάιο στη Λισαβόνα.

Το τραγούδι που κατατέθηκε από το συνθέτη, Niall Mooney, είναι μίξη country και punk και έχει τίτλο “Pleased to Meet You”.

 

O John Lyndon στα 61 του δηλώνει: “Θα είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσω την Ιρλαδνία στο διαγωνισμό της Eurovision. Η Ιρλανδική κρατική τηλεόραση ζήτησε από εμάς να βρούμε τραγουδιστές που έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε μεγάλο κοινό, ένα catchy τραγούδι και πάνω από όλα κάτι το αναπάντεχο που δεν θα έχει ξαναγίνει στο διαγωνισμό τραγουδιού. Είμαι Αμερικανό-Ιρλανδός, πολυταξιδεμένος και έτοιμος”.

 

Όμως για κάποιο λόγο πηγή της κρατικής τηλεόρασης της Ιρλανδίας φέρεται να δηλώνει πως δεν είναι ενθουσιασμένοι στο RTE με την ιδεά δηλώνοντας: “Μπορεί να φέρει ακόμα χειρότερα αποτελέσματα από τότε που στείλαμε τον Dustin, The Turkey (2008)”, την περιβόητη γαλοπούλα στο διαγωνισμό.

Η Ιρλανδία, βασίλισσα του διαγωνισμού (ακόμα) με 7 νίκες στην ιστορία του θεσμού θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για τη Λισαβόνα, μετά τα Χριστούγεννα.

 

 

Πηγή: mad.tv