Αγροτικά

Σφοδρές αντιδράσεις από τους κτηνοτρόφους της Ηλείας για τη μειωμένη εξισωτική αποζημίωση! (VIDEO)

voskotopoi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δεν θα υπάρξει νέα πληρωμή για την εξισωτική αποζημίωση έχει ξεσηκώσει τους κτηνοτρόφους αλλά και άλλους δικαιούχους της συγκεκριμένης ενίσχυσης στην Ηλεία. 

Οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων από την Ηλεία αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας  έφτασαν ήδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού δεν αφήνει κανένα «παράθυρο» για συμπληρωματική πληρωμή όσον αφορά την εξισωτική αποζημίωση του 2012 στους κτηνοτρόφους. 

Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνεται ότι εφαρμόστηκαν και κρατήσεις για ποινές Πολλαπλής Συμμόρφωσης όλων των ετών.
 

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στην πληρωμή που έγινε στις 15 Οκτωβρίου δεν περιλήφθηκαν όσοι δεν προσκόμισαν πλήρη δικαιολογητικά και όσοι με βάση τη μοριοδότηση η σειρά κατάταξής τους είναι μετά την συμπλήρωση των 130.000.000 ευρώ, ενώ επισημαίνεται ότι εφαρμόστηκαν και κρατήσεις για ποινές Πολλαπλής Συμμόρφωσης όλων των ετών καθώς και Αχρεώστητα Εξισωτικής έτους 2011. 

Επιπλέον, το υπουργείο φαίνεται να παραδέχεται ότι τα χρήματα ήταν λιγότερα, δεδομένου ότι το σύνολο των χρημάτων που δίνονται φέτος μόλις ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ, αντί των 160 εκατ. ευρώ που δίνονται συνήθως τα τελευταία χρόνια.  

Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 Ιουλίου 2013 δόθηκε η προκαταβολή 81.331.919,15 ευρώ σε 62.038 δικαιούχους.  

Πάντως, η αιτία στην οποία αποδίδεται ανεπίσημα η μείωση της εξισωτικής είναι η περικοπή των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκότοπων κατά 40-50%, καθώς και το ότι, όπως φαίνεται, υπάρχουν υπόλοιπα από τις ενστάσεις.

Όλη η επικαιρότητα