Εκλογές

«Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις ανάγκες των πολιτών»

2014-05-05_13-25-28_katsifaras_alexopoulos_sto_ergatiko_kentro_patras.jpg
Ακούστε το άρθρο

 

Για το ζήτημα της ενίσχυσης της απασχόλησης στη Δυτική Ελλάδα μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει και την επόμενη πενταετία, ώστε να μειωθούν οι δείκτες ανεργίας στην Περιφέρειά μας, ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας τους εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης.

Ο κ. Κατσιφάρας μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού στην Περιφερειακή Ενότητα, συναντήθηκαν, αρχικά, με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Γιάννη Σουβαλιώτη και μέλη του Δ.Σ. και συζήτησαν για την προσπάθεια που έχει κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέσα από προγράμματα, πρωτοβουλίες και στρατηγικές, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να συνδράμουν στην αύξηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή.

«Στόχος μας είναι μια Περιφέρεια που θα σχεδιάζει και υλοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Μια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα σκέφτεται για τον πολίτη και θα δημιουργεί με τον πολίτη, προασπίζοντας τα δικαιώματά του. Την επόμενη πενταετία θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα προκειμένου να την καταστήσουμε δυνατή και ανταγωνιστική, ώστε να ενταχθούν και νέοι συμπολίτες μας, οι οποίο μέσα από την καινοτομία, την τεχνολογία, και φυσικά την επενδυτική υποστήριξη να βγουν από το τέλμα της ανεργίας» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Παράλληλα, ανέπτυξε το έργο που έχει γίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα της αιρετής Περιφέρειας, το οποίο έχει συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία εκείνων των προυποθεσεων για την αύξηση της απασχόλησης, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει για το μείζον αυτό θέμα, η ενίσχυση των κλάδων του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού και του εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Περιφερειάρχη στο Εργατικό Κέντρο, συζητήθηκε και η συνεχής και εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ και των δύο, ενώ συμφώνησαν και σε περαιτέρω αγαστή συνεργασία και στην επόμενη θητεία του Απόστολου Κατσιφάρα στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθως, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με τον κ. Αλεξόπουλο και το κλιμάκιο υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων, έκαναν βόλτα στο κέντρο της Πάτρας, όπου και συνομίλησαν με πολίτες για διάφορα ζητήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν.

Θέματα όπως οι τρόποι αναθέρμανσης της αγοράς, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, δράσεις ανάπτυξης και αύξησης του τουριστικού προϊόντος και κυρίως για τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά και πως όλο αυτό μπορεί να ανατραπεί μέσα από την συνεργασία των φορέων.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας τους ενημέρωσε για το έργο που ήδη έχει γίνει, αλλά και για αυτά που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν και ήδη έχουν σχεδιαστεί να γίνουν για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, ενώ άκουσε τους επαγγελματίες για τις επιπτώσεις που έχει φέρει σε όλους τους κλάδους η οικονομική κρίση, την έλλειψη ρευστότητας, την υπερφορολόγηση κ.λπ.

Όλη η επικαιρότητα