Ηλεία Πολιτική

Οι σίγουροι και οι ενδιαφερόμενοι στον δήμο Ήλιδας: «Φλερτάρουν» με τον Δημαρχιακό θώκο!

Ακούστε το άρθρο

Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο στον δήμο Ήλιδας, αναφορικά με τις υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν τον Δημαρχιακό θώκο στις δημοτικές εκλογές το 2019.

Θεωρητικά υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες που θεωρείται δεδομένο ότι έχουν ‘κλειδώσει’, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά στην πορεία, αφού πολλά θα εξαρτηθούν από τον νέο εκλογικό νόμο και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γι’ αυτό άλλωστε, πολλοί ‘φλερτάρουν’ με την ιδέα της υποψηφιότητας και της διεκδίκησης του αξιώματος του Δημάρχου, ωστόσο έχουν επιλέξει να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους και θα κάνουν την κίνησή τους όταν θα έρθει η ώρα… εάν την κάνουν τελικά.

Πολλά ακούγονται, πολλά τα σενάρια, τίποτα ωστόσο δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα θέσουν τον εαυτό τους στην κρίση των πολιτών.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ονόματα που δεν περνούν απαρατήρητα και τα οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα παίξουν ρόλο στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Ήλιδας…

Ξεκάθαρη θέση

Να ξεκινήσουμε όμως από τις σίγουρες υποψηφιότητες, που όχι μόνο έχουν εκφραστεί δημόσια αλλά έχουν αρχίσει και διαμορφώνουν και το προεκλογικό κλίμα.

Δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. Ο ίδιος βρίσκεται στα μισά της θητείας του και είναι ξεκάθαρο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον Δημαρχιακό θώκο του δήμου Ήλιδας. Άλλωστε, το έχει πει κατ’ επανάληψη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα διεκδικήσει ακόμη μία θητεία στον δήμο.

Από την άλλη πλευρά, δεδομένη είναι και η υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Ήλιδας και νυν επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Λυμπέρη. Ο ίδιος έχει πει πολλές φορές δημόσια ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος και κινείται στην κατεύθυνση της συγκρότησης συνδυασμού ή για την ακρίβεια εμπλουτισμού του συνδυασμού του με νέα πρόσωπα.

Σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα του επικεφαλής της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ κ. Άγγελου Κολόσακα, ο οποίος παραμένει σταθερή αξία και εκλέγεται ανελλιπώς επί σειρά ετών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

 

Δεν θέτει υποψηφιότητα

Δεδομένη, ως προς την αντίθετη κατεύθυνση, είναι η στάση που τηρήσει ο επικεφαλής της παράταξης ‘Ανεξαρτησία’, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Νίκος Διαμαντόπουλος. Η παράταξη δεν θα κατέλθει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, καθώς εξαρχής ο κ. Διαμαντόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι η παρουσία του στα δημοτικά πράγματα θα ήταν για μία θητεία. Είναι κάτι που το είχε πει δημόσια και παραμένει σταθερός σε αυτή την θέση, οπότε δεν θέτει εκ νέου υποψηφιότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι

Θολό παραμένει το τοπίο ως προς την υποψηφιότητα του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιου Σμέρου. Είναι δεδομένο ότι ο κ. Σμέρος θα εμπλακεί στα δημοτικά δρώμενα, δεν είναι όμως ξεκάθαρο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον Δημαρχιακό θώκο. Ο ίδιος δεν το αποκλείει, αλλά δεν το θεωρεί και σίγουρο.

Μία νέα υποψηφιότητα, που έχει ανακοινωθεί και δημόσια, είναι αυτή του πρώην βουλευτή κ. Παναγιώτη Αδρακτά. Ο κ. Αδρακτάς εδώ και πολύ καιρό έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο στον δήμο Ήλιδας και παραμένει σταθερός σε αυτή του την απόφαση.

Δεδομένη φαίνεται να είναι και η υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Πηνείας και πρώην αντιδημάρχου Ήλιδας κ. Βασίλη Παπαδόπουλου. Το όνομά του ακούγεται εδώ και καιρό, ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δημόσια δήλωση, ωστόσο κάνει επαφές και ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει και τις συγκεντρώσεις με άτομα που βρίσκονται κοντά του και στηρίζουν την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Έντονα ακούγεται το τελευταίο διάστημα και το όνομα του δημοτικού συμβούλου κ. Χρήστου Φωτόπουλου. Ο κ. Φωτόπουλος το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά από την παράταξη της πλειοψηφίας και ακολουθεί μία δική του προσωπική στάση απέναντι στα δημοτικά πράγματα. Ο ίδιος έχει εκφράσει την άποψη ότι υπάρχει ένα κενό στον δήμο το οποίο θα πρέπει να εκφραστεί μέσα από ένα νέο σχήμα, ωστόσο θεωρεί ότι είναι νωρίς ακόμη, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο με τον νέο εκλογικό νόμο, οπότε και ο ίδιος δεν αποκλείει αλλά δεν επιβεβαιώνει και κάτι.

Στις συζητήσεις που γίνονται ακούγεται τελευταία και το όνομα της δημοτικού συμβούλου κας Νίκης Κοκκαλιάρη, η οποία έχει διατελέσει αντιδήμαρχος  και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ίδια τηρεί σιγή ισχύος, πάντως σε ερώτημα που της τέθηκε για το εάν προτίθεται να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο, δεν το απέκλεισε.

Ένα ακόμη όνομα το οποίο ακούγεται εδώ και καιρό και δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο είναι αυτό του επιχειρηματία κ. Ανδρέα Παπαδάτου. Είναι ένα όνομα που ακούγεται έντονα, ο ίδιος βέβαια δεν έχει δηλώσει τίποτα, πάντως σε συζητήσεις με φιλικά του πρόσωπα φαίνεται να μην έχει κρύψει ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τα κοινά και γιατί όχι να διεκδικήσει και τον Δημαρχιακό θώκο.

Σε κάθε περίπτωση, οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και όπως όλα δείχνουν το τοπίο με τις υποψηφιότητες θα ξεκαθαρίσει μέσα στους επόμενους μήνες και η προεκλογική μάχη δεν φαίνεται να είναι εύκολη…

Όλη η επικαιρότητα