Ομογένεια

Σικάγο: Μετονομάζει οδό στη μνήμη του Θεόδωρου Σπυρόπουλου

metonomazei_odo_sti_mnimi_toy_theodoroy_spyropoyloy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την μνήμη του πρώην Συντονιστή του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού στις ΗΠΑ, Θεόδωρου Σπυρόπουλου, που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα τιμήσει η πόλη του Σικάγου, δίνοντας το όνομά του σε μια διασταύρωση που συνδέεται άμεσα με τον ελληνισμό της περιοχής.

Ειδικότερα, πρόκειται για την συμβολή των οδών S.Halsted και W.Adams, η οποία βρίσκεται στην «καρδιά» της ελληνικής παροικίας του Σικάγο, κοντά σε ελληνικές επιχειρήσεις και ομογενείς που διαμένουν στην πασίγνωση Αμερικανική πόλη.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημοτικού Συμβούλου της 27ης εκλογικής περιφέρειας Walter Burnett Jr. και υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Συγκοινωνίας στις 8 Οκτωβρίου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 11 το πρωί, παρουσία μελών της ελληνικής κοινότητας και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του Σικάγο.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος

O Θεόδωρος Σπυρόπουλος γεννήθηκε στα Καλάβρυτα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Στοκχόλμη, όπου γνώρισε τη σύζυγό του, Erika Knickman Σπυρόπουλος. Μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Μαριάννα, η οποία ήταν η μεγάλη του αγάπη.

Από τότε που μετακόμισε στο Σικάγο, ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος εργάστηκε σκληρά και κατάφερε να ανελιχθεί οικονομικά, χάρη στην επιχειρηματική του διορατικότητα και τις εύστοχες επιλογές του.

Παράλληλα, όμως, επέδειξε σημαντική κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα, υπηρετώντας με πάθος την ελληνική ομογένεια, ενώ διετέλεσε Συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμου στις ΗΠΑ. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Οργανισμού “Plant your Roots in Greece”, ενώ ήταν ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Αμερικής (HANC).

Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος έδινε μεγάλη έμφαση στην ελληνική Παιδεία, ενώ είχε στενές σχέσεις με τον εκπαιδευτικό κόσμο, υποστηρίζοντας τα ελληνικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες.

Πηγή: newgreektv.com

Όλη η επικαιρότητα