Εκλογές Πολιτική

Σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στον δήμο Πύργου

pyrgosplateia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές εξελίξεις για τις Aυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Πύργου επιφύλαξε η χθεσινή μέρα Τρίτη και «έδειξε» ότι από εδώ και στο εξής και μέχρι την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, το ενδιαφέρον στην ηλειακή πρωτεύουσα θα είναι πολύ μεγάλο…

Στο επίκεντρο των εξελίξεων φαίνεται να βρίσκεται περισσότερο η δημοτική πλειοψηφία από την οποία συγκροτείται η Δημοτική Αρχή, τα στελέχη της οποίας βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε εγρήγορση!

Και τούτο διότι το ρήγμα που δημιουργήθηκε και που διαφαινόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, έγινε, από ισχυρή πιθανότητα, δεδομένο μετά την επιστολή του Γιάννη Αργυρόπουλου στον Δήμαρχο Πύργου. (σχετικό ρεπορτάζ)

Η ανακοίνωση μάλιστα του πρώτου ότι κατεβαίνει ο ίδιος στις επικείμενες εκλογές ως επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, παραιτούμενος παράλληλα από τη σημερινή θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, ανοίγει νέο κύκλο συζήτησης για τους Συνδυασμούς και τις παρατάξεις που θα εμπλακούν και θα φθάσουν στο τέλος μέχρι την κάλπη.

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος είχε φανερώσει μερικώς τις προθέσεις του από την κρίσιμη σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας στον δήμο, όπου ο Μάκης Παρασκευόπουλος έπειτα από αίτημα αρκετών συμβούλων αλλά και την πίεση του χρόνου, αποφάσισε να απαντήσει στο ερώτημά τους και να ανακοινώσει ότι θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Αρκετοί μάλιστα τότε θεώρησαν την κίνησή του αυτή ως κίνηση διασφάλισης της ενότητας της παράταξής του προς τις εκλογές. (σχετικό ρεπορτάζ)

Για ανάγκη ανανέωσης, ωστόσο, είχε μιλήσει στην ίδια σύσκεψη ο μέχρι χθες στενός του συνεργάτης και από σήμερα αντίπαλός του στις εκλογές Γ. Αργυρόπουλος. Με τη θέση του διαφώνησαν άλλοι δύο κορυφαίοι Αντιδήμαρχοι, ο Βασίλης Παναγόπουλος και ο Λάμπης Αριστειδόπουλος. Ο τελευταίος, μάλιστα, με χθεσινή δήλωσή του τονίζει ότι δεν τον εκφράζει η λογική «ότι κάθε επιτυχία ανήκει στους δημοτικούς παράγοντες και η όποια αστοχία αποκλειστικά στον Δήμαρχο…».

Στο μεταξύ έκδηλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται τώρα και για τις κινήσεις του Αντώνη Καράμπελα, ο οποίος αν και έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος δήμαρχος, δεν βγαίνει ακόμη στο προσκήνιο.

Αντιθέτως φαίνεται να προχωρά για τον δήμο του Πύργου ο πρώην βουλευτής και υποδιοκητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Αντωνακόπουλος, προκαλώντας «νέο γρίφο» στα περαιτέρω αυτοδιοικητικά δρώμενα. Ο γιατρός μάλιστα, γνωστοποίησε χθες Τρίτη ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τη διακήρυξη αρχών της Κίνησής του, ενώ παράλληλα δίνει την απάντησή του στα όσα υποστηρίζονται περί του «ασυμβίβαστου». (δείτε εδώ)

Από τον χώρο της σημερινής αντιπολίτευσης του δήμου ο Γαβρίλης Λιατσής «κλειδώνει» και πάλι του όνομά του ως υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη της ΝΔ, η οποία διαμόρφωσε τις λίστες για Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους αφήνοντας πάντως εκκρεμότητα όσον αφορά τη θέση «εκλεκτού» στη Δυτική Ελλάδα. (δείτε εδώ)

Από πλευράς ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι κ.κ. Χρήστος Γιάνναρος και Γ. Σεφερλής δείχνουν «ακλόνητοι» στη θέση του επικεφαλής, όπως και ο Χάρης Μιχαλακόπουλος με την παράταξη «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ».

Το «τοπίο» θα αλλάξει και θα… επαναδιαμορφώσει δυναμικά, πιθανότατα ο Συνδυασμός που θα προέλθει από την Κίνηση την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και επικεντρώνονται με τη σειρά τους στο πρόσωπο που θα ηγηθεί, χωρίς να θεωρείται ακόμη τίποτα βέβαιο…

Όλη η επικαιρότητα