Σημαντικές οι προσπάθειες για να γίνει το Κατάκολο Λιμάνι «Home Port»

Στο Σύνταγμα, στην οδό Νίκης, στην έξοδο του Υπουργείου Οικονομίας, είδαμε να εξέρχονται ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κ. Νικολούτσος και Κ. Λεβέντης.

Και οι τρεις ήταν ευχαριστημένοι από τη συνάντηση για τα πυρόπληκτα δάνεια. Ο Μπαλαούρας όμως έδειχνε βιαστικός, προχωρώντας στη μηχανή του.

«Γιατί τόση βιασύνη;» τον ρωτήσαμε.

«Έχω ραντεβού στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον Π. Κουρουμπλή για να προσπαθήσουμε για τη μετατροπή του Λιμανιού Κατακόλου σε Home Port, δηλαδή να είναι είτε λιμάνι επιστροφής ή ακόμα σημαντικότερο, εκκίνησης. Να έρχονται τουρίστες για κρουαζιέρα, να κοιμούνται, να τρώνε και να ψωνίζουν. Αυτό βέβαια προϋποθέτει πολλά και δύσκολα πράγματα να γίνουν. Να αναβαθμιστεί το λιμάνι και να αρχίσει ξανά η λειτουργία του Αεροδρομίου Ανδραβίδας, ο δρόμος Πάτρας-Πύργου και η σιδηροδρομική σύνδεση με τον Πύργο. Αν γίνει, μιλάμε για επαναστατική αλλαγή όλης της Ηλείας.  Έχω μιλήσει με τον Σπίρτζη και ετοιμάζεται μια κοινή σύσκεψη. Σε λίγες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις», μας είπε ο βουλευτής καβαλώντας τη μηχανή του.