Τεχνολογία

Σημαντική αλλαγή στις αναζητήσεις μέσω smartphone ετοιμάζει η Google

simantiki_allagi_stis_anazitiseis_meso_smartphone_etoimazei_i_google.jpg
Ακούστε το άρθρο

H Google ετοιμάζεται να αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο η δημοφιλής μηχανή αναζήτησής της προβάλλει τα αποτελέσματά της στα smartphones μας. Κίνηση που αναμένεται να επηρεάσει την επισκεψιμότητα πολλών ιστοτόπων αλλά και τον τρόπο που αναζητάμε πληροφορίες από τα ‘έξυπνα’ κινητα μας, αναφέρει το Associated Press.   

 
Ο επαναπρογραμματισμένος αλγόριθμος της Google, που όπως εικάζεται, θα τεθεί σε εφαρμογή την ερχόμενη Τρίτη, πρόκειται να εμφανίζει σε υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης όσα σάιτ αντιλαμβάνεται ώς “φιλικά προς τα κινητά”. Δηλαδή ιστοτότπους που έχουν σχεδιαστεί με “mobile friendly” λογική ωστε να εμφανίζονται σωστά σε οθόνες κινητών και mobile συσκευών.   
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του AP, τα σάιτ που δεν εμπίπτουν σε αυτή τη σχεδιαστική λογική, θα εμφανίζονται σε πολύ χαμηλότερες θέσεις, όταν κάποιος χρησιμοποιεί την μηχανή αναζήτησης της Google από smartphone.   
 
Με δεδομένο ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Internet άρα και την μηχανή αναζήτησης μέσω smaprphtones και tablets, η αλλαγή αυτή της Google, αναμένεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην επισκεψιμότητα πολλών σάιτ και online υπηρεσιών.   
 
Το δημοσίευμα, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι η νέα φόρμουλα αναζητήσεων δεν θα επηρεάσει την εμφάνιση των αποτελεσμάτων όταν η αναζήτηση γίνεται από desktop υπολογιστές. Παρόλα αυτά οι ειδικοί έσπευσαν να βαφτίσουν την επερχόμενη αλλαγή, που είναι η μεγαλύτερη που έχει παρουσιάσει η Google για όσους χρήστες Google-άρουν από τα κινητά τους ως “Mobile-geddon” (Aρμαγεδδών των κινητών). 
 
 
Πηγή: lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα