Ηλεία

Σημαντική επιτυχία της Υ.Α Πύργου – Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας

Ακούστε το άρθρο
  • Ενέχεται σε σωρεία κλοπών σε περιοχές της νότιας Ηλείας
  • Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των μελών της και εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις

Ένα ακόμα «χτύπημα» στο οργανωμένο έγκλημα αποτελεί η διακρίβωση της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία κλοπών σε περιοχές της νότιας Ηλείας. Η διακρίβωση, έγινε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, που συνεχίζουν το «σερί» των επιτυχημένων εξιχνιάσεων σημαντικών υποθέσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ανδρών ηλικίας από 20 έως και 36 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης κλοπών, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Για την εξιχνίαση των υποθέσεων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, την Τρίτη πραγματοποίησαν σε περιοχές της Μεσσηνίας και στη Νέα Κίο Αργολίδας, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μεσσηνίας και του Τμήματος Ασφάλειας Άργους, ενώ ως προς το προανακριτικό έργο συνέδραμαν οι αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων και Ζαχάρως.

Συνελήφθησαν οι τρεις

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκαν τρεις από τους δράστες και πιο συγκεκριμένα ένας 25χρονος, ένας 34χρονος και ένας 31χρονος οι οποίοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι οι πέντε δράστες ενεργώντας από κοινού, με εναλλασσόμενους ρόλους, διέπραξαν, από αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τις 29 Ιουνίου, σε περιοχές τη Νότιας Ηλείας, συνολικά 28 κλοπές, σε οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνησή τους αυτοκίνητα, που διατηρούσαν στην κατοχή τους για μικρό χρονικό διάστημα, στα οποία αλλοίωναν τους χαρακτήρες των κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους με την αλλαγή του χρωματισμού τους. Επιπλέον, οι δράστες διέπρατταν τις κλοπές κυρίως πρωινές ώρες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι από τις οικίες τους και κυρίως σε περιοχές μικρών δημοτικών διαμερισμάτων.

Κατασχέσεις

Κατά την διενέργεια κατ’ οίκον ερευνών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα συνεννόησης για την τέλεση των εγκληματικών ενεργειών, πλήθος καρτών SIM και πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και μέρος των κλοπιμαίων.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ανέρχεται – κατ’ εκτίμηση των αστυνομικών – σε 6.870 ευρώ και 200 δολάρια Αμερικής σε μετρητά, καθώς και 52.400 ευρώ περίπου σε αξία αντικειμένων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα