Ηλεία

Σημαντική κατάκτηση για τους κομμωτές – Τέλος στην πώληση επαγγελματικών προϊόντων σε μη επαγγελματίες

Ακούστε το άρθρο

Τέλος στην πώληση επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου, σε μη κομμωτές, βάζει Νόμος που ψηφίστηκε προς τον περασμένο Αύγουστου, με τους κατά τόπους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Εμπορίου, να φροντίζουν για την εφαρμογή του. Αυτό, αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση, για τους κομμωτές, από το Δ.Σ της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας, ταμίας στην οποία, εξελέγη ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών, Κουρέων, Κομμωτών Ν. Ηλείας, Γιάννης Διονυσόπουλος.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε πραγματοποιήθηκαν την περασμένο Κυριακή και ο Γιάννης Διονυσόπουλος, επανεξελέγη στο Δ.Σ. Κατά την συγκρότηση σε σώμα, εξελέγη και πάλι ταμίας, ενώ στη θέση της, ως πρόεδρος, παρέμεινε η Μαρία Σωτηροπούλου, από τον Σύλλογο του Αγρινίου. Το 15μελές Δ.Σ συμπληρώνουν οι Τριαντάφυλλος Χατζάκης – Α΄ αντιπρόεδρος, Απόστολος Ασημακόπουλος – Β΄ αντιπρόεδρος, Λένα Ελευθεράκη – γεν. γραμματέας, Γιώργος Συργιανίδης – αναπλ. γραμματέας, Αγαπητός Κυπραίος – Έφορος και μέλη οι Αγγελική Κλωνή, Ταμάρα Λογγινίδου, Βασιλική Μακροπούλου, Μιχάλης Μελίνης, Γαρυφαλλιά Σιδέρη, Κωνσταντίνος Τσακριλής και Άννα Τσόκου.

Επίσης, οι Ηλείοι Γιάννης Γαβριλόπουλος και Θεώνη Λιβέρη, εξελέγησαν μέλη του Δ.Σ στην Καλλιτεχνική Ομάδα της Ομοσπονδίας.

Επαγγελματικά προϊόντα, σε επαγγελματίες

Σύμφωνα με το Νόμο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, τα προϊόντα που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής/χονδρικής πώλησης, στα οποία έχει πρόσβαση και το ευρύ κοινό, και τα οποία λόγω επικινδυνότητας (σ.σ πρέπει να φέρουν την ένδειξη «ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ») επιτρέπεται να διατίθενται μόνο σε επαγγελματίες χρήστες, θα διατίθεται σε αυτούς με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας. Για το λόγο αυτό, εξήγησε ο κ.Διονυσόπουλος, που χθες το πρωί είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους τους τοπικού Τμήματος Εμπορίου, όλα τα μέλη του Συλλόγου θα πρέπει να απευθυνθούν στον Σύλλογο για την προμήθεια της επαγγελματικής τους κάρτας, με την οποία θα μπορούν να προμηθεύονται τα επαγγελματικά προϊόντα  που απευθύνονται για τους ίδιους.

Όλη η επικαιρότητα