Ηλεία

Σήμερα στα Λεχαινά Χαρίτσης – Καλαματιανός για το λιμάνι Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύση- Χαράλαμπου Καλαματιανού, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στα Λεχαινά η εκδήλωση για το λιμάνι της Κυλλήνης.

Ο τίτλος της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘ΑΣΤΡΟΝ’ στα Λεχαινά, είναι ‘Το λιμάνι της Κυλλήνης σε τροχιά πράσινης ανάπτυξης’ και διοργανώνεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης και τους εταίρους του Ευρωπαϊκού προγράμματος elemed.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θεσμικοί, κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς καθώς και η τοπική κοινωνία θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρωτοποριακό περιβαλλοντικό έργο που έχει δρομολογηθεί για το λιμάνι της Κυλλήνης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης  και στον εκσυγχρονισμό του λιμένα καθώς και στη μείωση του κόστους μεταφοράς (ανθρώπων και εμπορευμάτων) προς Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά.

Ομιλίες

Εκτός από τον κ. Χαρίτση και τον κ. Καλαματιανό, χαιρετισμούς και ομιλίες θα κάνουν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο διευθυντής Ναυτιλιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας Νοτίου Ευρώπης, Lloyd’sRegister Παναγιώτης Μήτρου και ο αναπληρωτής καθηγητής, Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Δημήτρης Λυρίδης.

Η Δράση elemed (Electrification in the Eastern Mediterranean) προωθεί τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας ως ναυτιλιακό καύσιμο, αποσκοπώντας να μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το πρόγραμμα  το οποίο είναι πιλοτικό, συγχρηματοδοτείται κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιλογή του λιμανιού της Κυλλήνης, για την πιλοτική εφαρμογή, δείχνει και την μεγάλη σημασία που δίνουν οι εταίροι για την περιοχή και αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και την ανάδειξη της Κυλλήνης ως ναυτικό κέντρο ενός μεγάλου τμήματος της Μεσογείου.

Όλη η επικαιρότητα