Στήθηκε το μπλόκο των αγροτών στο Λατίφι Αμαλιάδας – Κάλεσμα για συμμετοχή σε όλους τους αγρότες της Ηλείας

Μπλόκο και από τους αγρότες της Ηλείας, οι οποίοι από χθες το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους και τα γεωργικά τους μηχανήματα στη διασταύρωση του Λατιφίου Αμαλιάδας, υλοποιώντας την απόφαση που είχε ληφθεί από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και τον Αγροτικό Σύλλογο της Αμαλιάδας και συλλόγους άλλων περιοχών.

«Δεν πάει άλλο… ξεκληριζόμαστε…» είναι το σύνθημά τους και όσοι συγκεντρώθηκαν χθες απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες του νομού να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν από κοινού.

Όλοι ίσοι

«Στον αγώνα είμαστε όλοι ίσοι…» σχολίασε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ κ. Χρήστος Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας την απουσία αγροτών του κάμπου και τους καλεί να συμμετέχουν και αυτοί στην κινητοποίηση.

Οι αγρότες από τη νότια Ηλεία ξεκίνησαν όλοι μαζί από τον Πύργο με προορισμό το Λατίφι και άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 10 το πρωί και μαζί τους ενώθηκαν και αγρότες  από την ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας.

Τα πρώτα τρακτέρ άρχισαν να παρατάσσονται κατά μήκος της εθνικής οδού, με τους αγρότες να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πλέον κανένα άλλο μέσο πίεσης και διαμαρτυρίας πλην του αγώνα. Άλλωστε, μετά τα δυσβάσταχτα μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό, ήρθαν να προστεθούν στους Ηλείους και οι δασικοί χάρτες, οι οποίοι έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και οι αγρότες ζητούν από την πολιτεία να τους πάρει πίσω.

Ενημέρωση παντού

Οι αγρότες συγκρότησαν συνεργεία και από χθες το απόγευμα ξεκίνησαν εξορμήσεις στα χωριά, καλώντας όλους τους αγρότες να βγουν στο δρόμο και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό μπλόκο.

Στο ερώτημα για το εάν θα γίνει αποκλεισμός της εθνικής οδού, απάντηση δεν υπήρξε χθες, αφού όλα τα κριθούν και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο.

Στο σημείο που άρχισε να στήνεται το μπλόκο, από την πρώτη στιγμή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, με τους αξιωματικούς να επισημαίνουν στους αγρότες τους ιδιαίτερους κινδύνους που κρύβει για τους διερχόμενους οδηγούς το σημείο που επελέγη για να στηθεί το μπλόκο. Ωστόσο, οι αγρότες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν σημείο και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος: ‘Η μάχη δίνεται με βάση τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και όχι με τις υποδείξεις της κυβέρνησης που εκφράζονται από τους αστυνομικούς…».

 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)