Τεχνολογία

Σήμερα το iOS 8: Τα δέκα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του

ios8.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε λίγες ώρες το νέο λειτουργικό iOS 8 θα εμφανιστεί στις αναβαθμίσεις της συσκευής σας. Τι να περιμένετε και τι να προσέξετε.

Το iOS8 φτάνει από σήμερα και με σταδιακή αποδέσμευση στα AppStore κάθε χώρας, στις συσκευές μας. Το νέο λειτουργικό, θα είναι προεγκατεστημένο στο νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus αλλά θα είναι παράλληλα διαθέσιμο και για παλαιότερα iPhone (από το 4s και μετά, από το iPad 3 και για όλα τα iPad mini).

Είναι εντυπωσιακό, προσφέρει πολλές λύσεις τύπου Android, στους χρήστες των i συσκευών και σε λίγο θα μπορείτε να το δείτε να δουλεύει στο τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας.

Ποια είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά του;

Interactive Notifications

Μέχρι σήμερα, για τους κατόχους i συσκευών, η άφιξη ενός sms, μίας πρόσκλησης ημερολογίου ή αρκετών άλλων ειδοποιήσεων, σήμαινε ότι ο χρήστης έπρεπε να φύγει από την εφαρμογή στην οποία βρισκόταν, να πάει π.χ στα sms και να διαχειριστεί το μήνυμα ή να απαντήσει.

Με το iOS8 αυτό γίνεται παρελθόν και ο χρήστης μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα παραπάνω από το περιβάλλον οποιασδήποτε εφαρμογής σε Popup, χωρίς να πρέπει να φύγει από την εφαρμογή.

Φωτογραφίες

Εντυπωσιακές είναι οι αλλαγές στις φωτογραφικές εφαρμογές του iOS 8 με το super slow motion και την Time Laps φωτογραφία μπορεί να συνεργάζονται καλύτερα με τη νέα κάμερα του iPhone 6 και ειδικά του iPhone 6 Plus, αλλά και στη δική σας συσκευή, ειδικά σε iPhone 5, 5c και 5s, θα κάνουν θαύματα. Προστίθενται φίλτρα και κάθε λογής ρυθμίσεις για τις φωτό μας.

Πληκτρολόγια

Η Apple ξεκλειδώνει το λειτουργικό της και δέχεται να αλλάζει το επίσημο πληκτρολόγιο με κάποιο άλλο που θα αγοράσετε από το appstore! Επίσης εισάγει το QuickType που σας προτείνει αυτόματη ολοκλήρωση για τη λέξη που αρχίσατε να γράφετε.

Εξυπνα μηνύματα

Τα σύντομα μηνύματα μπορούν πλέον να περιλαμβάνουν και ηχογραφήσεις και βίντεο αλλά και να σας δείχνουν που είναι άνθρωποι με τους οποίους μιλάτε. Μπορείτε να τα βλέπετε σε όλες τις i συσκευές σας, ασχέτως αν έχουν κάρτα SIM, αλλά -ακόμα σημαντικότερα- μπορείτε να στέλνετε μηνύματα τα οποία θα αυτοκαταστρέφονται ύστερα από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!!!

Ενοποίηση για iOS και MacOS

Οι συσκευές της Apple “γνωρίζονται καλύτερα” και μπορούν να μοιράζονται τα πάντα. Οι συσκευές αντιλαμβάνονται πότε είναι κοντά και μπορούν να συνεργάζονται. Το iPhone μπορεί να διαχειρίζεται μηνύματα που φτάνουν στον Mac και ο Mac μπορεί να δέχεται και να πραγματοποιεί κλήσεις μέσω των συστημάτων του iPhone! Μοιράζεται επίσης αυτόματα η σύνδεση δεδομένων.

Οικογενειακοί λογαριασμοί

Κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους μπαμπάδες και τις μαμάδες, αλλά και τα παιδιά μίας i οικογένειας είναι η κοινή χρήση μέχρι και από 6 συσκευές, τραγουδιών, εφαρμογών κλπ. Για τους γονείς, το θετικό είναι ότι θα βλέπουν τι αγοράζουν τα πολυέξοδα βλαστάρια τους…

Siri στα Ελληνικά

Ο προσωπικός βοηθός του iPhone, το Siri, ήταν μία εντυπωσιακή υπηρεσία όταν παρουσιάστηκε (μόνο όμως για χώρες εκτός Ελλάδας). Τώρα το Siri αντεπιτίθεται με μένος και στα Ελληνικά! Με την φράση Hey Siri, το σύστημα ξυπνάει από το λήθαργο, ακόμα και αν οδηγείτε, και γράφει το sms ή το email που θα του πείτε αλλά μπορεί να σας βρει ακόμα και το τραγούδι που παίζει στο ραδιόφωνο, ελέω της συνεργασίας με τη Shazam.

Widgets

Η Apple δίνει πρόσβαση στους developers στο κεντρικό νευραλγικό σύστημα του τηλεφώνου και το κέντρο ειδοποιήσεων γίνεται ανεκτίμητο εργαλείο που μας ενημερώνει για τις εξελίξεις των 3rd party εφαρμογών μας μέσω widgets. Δυστυχώς η πρόσβαση μένει μόνο στο κέντρο ενημερώσεων, προφανώς σε μία προσπάθεια της Apple, τα widgets να μην λειτουργούν σε όλο το εύρος του software και hardware της συσκευής για να μην αδειάζουν τη μπαταρία

Apple Health kit

Είναι κάτι που όλοι περίμεναν και τελικά ανακοινώθηκε. Το HealthKit μπαίνει στη ζωή μας με το iOS8 και συλλέγει πληροφορίες, μέσω και εφαρμογών τρίτων, για την καθημερινότητά μας, την άσκησή μας και εξελικτικά την εικόνα της υγείας μας. Με ενσωμάτωση σε εφαρμογές τρίτων αλλά από το 2015 και σε συνεργασία με το Apple Watch, το Health Kit μπορεί ακόμα και να μας αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο;

Apple iCloud Drive

Ο αποθηκευτικός χώρος που ακόμα και οι παλιοί κάτοχοι iPhone είχαν στη διάθεσή τους εδώ και χρόνια μέσω του MobileMe το οποίο “δολοφονήθηκε” πριν μερικά χρόνια,  επιστρέφει με την ονομασία iCloud Drive. Ολα σας τα αρχεία θα υπάρχουν παντού!

Πηγή: thetoc.gr


Όλη η επικαιρότητα