Ηλεία Πολιτική

Σημίτης, Βενιζέλος και Αλιβιζάτος στο Κορακοχώρι: Ήταν τελικά η σύναξη των εκσυγχρονιστών;

Ακούστε το άρθρο

Μια ιδιαίτερη συνάντηση…

Η αφορμή ήταν η παρουσίαση του βιβλίου «Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική» του πανεπιστημιακού Γιάννη Βούλγαρη, ο οποίος έχει ούτως ή άλλως διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσία στο ίδιο πάνελ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και πάλαι ποτέ πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά  και του  πρώην υπουργού Εσωτερικών και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου από μόνη αρκούσε για να δημιουργήσει πολλά σενάρια.

Ο κ. Βενιζέλος όμως δεν απέφυγε μια ατάκα με νόημα, η οποία έχει πολλούς αποδέκτες, τόσο στον χώρο της Κεντροαριστεράς όσο και στα πέριξ.

Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Τζαβάρας, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Τρεις πολιτικοί που έχουν αφήσει έντονο το στίγμα τους στην πολιτική ζωή της χώρας μας

Σε μια ανύποπτη στιγμή της συζήτησης και παρακολουθώντας το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την αναφορά του συντονιστή της συζήτησης Μιχάλη Μητσού ότι «ένα βιβλίο ήρθαμε να παρουσιάσουμε».

«Μας πρόλαβε και μας προκατέλαβε ο Μιχάλης Μητσός λέγοντας ότι “απλώς ένα βιβλίο θα παρουσιάσουμε”. Ξέρετε τη γνωστή ιστορία, ότι πάει κάποιος για ένα πακέτο τσιγάρα και κάνει 50 χρόνια να γυρίσει. Άρα όλα είναι στη ζωή ενδεχόμενα».

Αυτή η  «ατάκα» από μόνη της αρκούσε για πολλές ερμηνείες.

Και αυτό έμεινε σε όλους όσους βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο «Κτήμα Μερκούρη»

Όλη η επικαιρότητα