Ψυχαγωγία

Σειρές που θα δεις για αγνή διασκέδαση

Ακούστε το άρθρο

Μερικές σειρές θέτουν βαθιά φιλοσοφικά ερωτήματα για την ανθρώπινη ύπαρξη. Αυτές οι σειρές όχι, και γι’ αυτό πρέπει να τις δεις.

Από τηλεόραση πώς πάμε; Είδαμε καμιά καλή σειρά φέτος;

Ρητορική ήταν η ερώτηση. Βγαίνουν εφτά εκατομμύρια σειρές πλέον κάθε χρόνο, και οι περισσότερες έχουν επίπεδο γραψίματος που συναγωνίζεται βιβλία φιλοσοφίας. Και επειδή η πολλή φιλοσοφία (και γενικότερα, η πολλή μιζέρια, συγγνώμη Τσέρνομπιλ) μας έπεσε βαριά, και επειδή το καλοκαίρι τελειώνει και θέλουμε να το επεκτείνουμε λιγάκι, αυτές είναι πέντε σειρές για να δεις που θα σου προσφέρουν απλή, αγνή διασκέδαση.

Childrens Hospital (adult swim)


Είναι ένα καρτούν, αλλά με κανονικούς ηθοποιούς. Αλλά είναι πραγματικά ένα καρτούν. Ξεκίνησε ως παρωδία του Gray’s Anatomy, μόνο που σύντομα απέκτησε εντελώς δική του ζωή και κάθε επεισόδιο παίρνει τόσο ακραίες και σουρεάλ τροπές, που ποτέ δεν μπορείς να περιμένεις τι θα συμβεί στις ζωές των πιο ηλίθιων γιατρών που γνώρισες ποτέ. Συν ότι τα επεισόδια είναι δεκάλεπτα, συν ότι έχει επτά σεζόν και δεν κάνει (σχεδόν) ποτέ κοιλιά. Λίγο-πολύ ήταν η σειρά που έβαλε την Μέκκα του σουρεαλισμού που ονομάζεται adult swim στον χάρτη (ναι, πριν το Rick & Morty, συγγνώμη).

Xena: Warrior Princess

Το είδες ίσως όταν ήσουν παιδάκι. Το θυμάσαι με νοσταλγία επειδή ήταν εκείνη η χαζή σειρά που πήρε την μυθολογία μας και την έκανε ακόμα πιο άνω κάτω. Κι όμως, είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι το να ξαναδείς Ζήνα ως ενήλικος είναι απαραίτητη εμπειρία, επειδή ειλικρινά είναι η μόνη σειρά από τα 90s που μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι δεν γέρασε άσχημα. Είναι ξεκαρδιστική σε κάποια επεισόδια και σπαρακτική σε άλλα, το επίπεδο του γραψίματος είναι σοκαριστικά καλό, και η δράση της είναι ακραία διασκεδαστική. Δες απλά αυτό.

I think you should leave with Tim Robinson

Μια από τις μεγαλύτερες φετινές εκπλήξεις του Netflix ήταν αυτό το sketch comedy, που πραγματικά είναι δύσκολο να το περιγράψεις. Συμβαίνουν εξωφρενικά πολλά πράγματα σε κάθε σκετσάκι, και οι ανατροπές είναι συνεχείς και εντελώς απροσδόκητες. Όλο αυτό δημιουργεί ίσως μία από τις καλύτερες κωμικές σειρές της χρονιάς (που δεν είδε κανείς). Αν λατρεύεις τον βαρύ σουρεαλισμό, μην το χάσεις. Άσε που είναι μόνο έξι δεκαπεντάλεπτα επεισόδια.

Don’t trust the bitch in apartment 23


Αδικοχαμένη σειρά, αλλά τουλάχιστον μας έδωσε δύο θαυμάσιες σεζόν καφρίλας και ατακών τόσο απανωτών, που πρέπει να το δεις τουλάχιστον δύο φορές για να το εκτιμήσεις. Οι περιπέτειες δύο συγκατοίκων στην Νέα Υόρκη που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές, ένας διάσημος κολλητός, πολλές απατεωνιές, πολύ αλκοόλ, και ένας πολύ παρεμβατικός γείτονας. Και μια ψυχοπαθής γειτόνισσα. Και η Krysten Ritter του Jessica Jones στον πιο άψογο ρόλο της καριέρας της.

Scream

Και μερικές φορές, θες απόλυτη χαλάρωση. Και γουστάρεις και τα θρίλερ. Οι ταινίες Scream ήταν πανέξυπνες, έπαιζαν με όλα τα κλισέ του είδους και γενικά ξεκίνησαν επανάσταση στον χώρο των ταινιών τρόμου. Η σειρά… όχι και τόσο. Αυτό την κάνει κακή σειρά; Ούτε καν, είναι διασκεδαστικότατη, και ορισμένοι φόνοι συναγωνίζονται τους κινηματογραφικούς σε εφευρετικότητα και αίμα. Αν ποτέ υπήρξε μια σειρά με αίμα που θα μπορούσε να σε κάνει να χαλαρώσεις και να ξεχάσεις τα αληθινά σου προβλήματα, αυτή είναι το Scream. Πρόσφατα έπαιξε και η τρίτη σεζόν.

Όλη η επικαιρότητα