Media

Σεισμός Αθήνας: Η «συγγνώμη» του ΣΚΑΙ για τα… χαλάσματα

Ακούστε το άρθρο

Οι εικόνες που επέλεξε το ΣΚΑΙ να δείξει το βράδυ της Δευτέρας (15.01.2018) στο έκτακτο δελτίο για τον σεισμό προκάλεσαν, το λιγότερο, αίσθηση. Ήταν πλάνα από το σεισμό στη Λέσβο τον περασμένο Ιούνιο.

Πολύ γρήγορα, τα πλάνα από τις ζημιές που είχε προκαλέσει ο σεισμός στη Λέσβο αποσύρθηκαν. Αλλά τα social media είχαν «πάρει» φωτιά. Και την Τρίτη (16.01.2018) με ένα κείμενο στην ιστοσελίδα του, ο ΣΚΑΙ παραδέχεται το «ανθρώπινο λάθος».

Όπως αναφέρει το κείμενο, δίπλα στα πλάνα από το κατεστραμμένο σπίτι στη Βρίσα υπήρχε η ένδειξη «πλάνα αρχείου». Ωστόσο, ο σταθμός παραδέχεται ότι πιθανόν οι εικόνες δημιούργησαν σύγχυση και γι’ αυτό αποσύρθηκαν όταν έγινε αντιληπτή η «αστοχία».

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ

Ο ΣΚΑΪ για τον σεισμό στην Αθήνα
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν πλάνα αρχείου από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα εν λόγω πλάνα αποσύρθηκαν μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία.

Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΣΚΑΪ μετά τον χθεσινοβραδινό σεισμό στην Αττική ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους τηλεθεατές και ακροατές του σταθμού.

Με συνεχή ενημέρωση στο ραδιόφωνο και το διαδίκτυο και έκτακτο δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση, μόλις είχε τα επίσημα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πληροφόρησε τους τηλεθεατές με τη βοήθεια του προέδρου του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιου Λέκκα.

Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν ημερήσια πλάνα αρχείου διάρκειας 30 δευτερολέπτων από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία.

Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί το τηλεοπτικό κοινό για την εμπιστοσύνη του, αλλά και την καλόπιστη κριτική και συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα.

Πηγή: agriniopress.gr

Όλη η επικαιρότητα