WEB tv Κόσμος

Σεισμός Ιταλία: Διασώστες βγάζουν ζωντανό ένα μωρό 7 μηνών από τα συντρίμμια (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Ζωντανό μέσα από τα συντρίμμια του σπιτιού της οικογένειάς του στην περιοχή Casamicciola, ανασύρθηκε ένα μωρό, μόλις επτά μηνών, μετά τον φονικό σεισμό των 4 Ρίχτερ που ισοπέδωσε αρκετά κτίρια στο νησί Ίσκια, που βρίσκεται ανοικτά του κόλπου της Νάπολης.

Ιταλία: Φονικό «χτύπημα» του Εγκέλαδου στο νησί Ίσκια (PHOTOS – VIDEO)

Οι διασώστες χρειάστηκαν αρκετές ώρες ώσπου να καταφέρουν με ασφάλεια να ανοίξουν δίοδο ώστε να φτάσουν κοντά στο μωρό και να το απεγκλωβίσουν.

Η εικόνα του μωρού να ανασύρεται μέσα από τα συντρίμμια, μέσα στο σκοτάδι, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ το κλάμα του, καθώς ο διασώστης το κρατούσε στα χέρια του απομακρύνοντάς το από τον κίνδυνο, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους, που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Το μωρό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται και η μητέρα του, ενώ νωρίτερα είχε απεγκλωβιστεί από τα ερείπια και ο πατέρας του.

Τώρα, οι διασώστες καταβάλλουν  κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν άλλα δυο παιδιά. Πρόκειται για τα αδέλφια του βρέφους, τα οποία είναι τριών και πέντε ετών. Οι διασώστες τους δίνουν νερό και μιλούν μαζί τους, ενώ μετακινούν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην τραυματίσουν τα δυο παιδιά.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα