Ελλάδα

Σκάνδαλο: Αποστράτευσαν τον ταξίαρχο που αποκάλυψε την πώληση στη Σαουδική Αραβία

Ακούστε το άρθρο

Την αποστρατεία του ταξίαρχου Μισαήλ Παπαδάκη, ο οποίος ήταν ο αξιωματικός που είχε εμπλακεί στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, σε μια απόφαση που ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις.

Στις ετήσιες τακτικές κρίσεις του το ΓΕΣ ανακοίνωσε πως ο κ. Παπαδάκης ολοκλήρωσε τη θητεία του και τον προήγαγε τιμητικά στον βαθμό του υποστρατήγου.

Θυμίζουμε πως ο κ. Παπαδάκης ως επικεφαλής γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενήργησε κατά τρόπο που δεν άρεσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, με αποτέλεσμα όπως έχει γίνει γνωστό να διαπληκτιστούν, με τον Πάνο Καμμένο να φωνάζει φρουρούς να τον συλλάβουν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικα τα «Παραπολιτικά».

Από τους 28 ταξιάρχους σωμάτων που κρίθηκαν αποστρατεύτηκαν δύο. Πέραν του κ. Παπαδάκη αποχωρεί η Ιωάννα Ιωαννίδου, που όπως αναφέρει το ΓΕΣ «διανύει τον τελευταίο βαθμό εξέλιξης της και συμπληρώνει 35ετία».

Δεν υπάρχει αντίστοιχη διευκρίνιση για τον κ. Παπαδάκη, ο οποίος υπηρετούσε ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικών Προγραμμάτων και Κύριων Συμβάσεων.

Αιχμές για την αποστράτευση του κ. Παπαδάκη άφησε ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, συνδέοντας ανοιχτά την απόφαση του ΓΕΣ με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

«Οι πρόσφατες κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, γεννούν πολλά ερωτήματα καθώς σχετίζονται και με την υπόθεση της απόπειρας πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία για την οποία ελέγχεται ο κ. Καμμένος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κικίλιας.

Ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ελέγξει τις Ένοπλες Δυνάμεις «αποπέμποντας αξιωματικούς που προτάσσουν το συμφέρον της χώρας μας, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Όλη η επικαιρότητα