Κόσμος

Σκόπια: Υψώθηκε η σημαία του ΝΑΤΟ έξω από το κυβερνητικό μέγαρο

Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει και η επιγραφή στη πρόσοψη

H σημαία του ΝΑΤΟ κυματίζει επίσημα πλέον, έξω από την έδρα της κυβέρνησης των Σκοπίων, ενώ έχει ανακοινωθεί πανηγυρική τελετή στην οποία θα παρευρεθούν πρεσβευτές από κράτη-μέλη της συμμαχίας, εκπρόσωποι της έδρας του ΝΑΤΟ, καθώς και ανώτερα στελέχη της χώρας.

Από την πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία της κυβέρνησης των Σκοπίων αφαιρέθηκε η πινακίδα που ανέγραφε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και αναμένεται να τοποθετηθεί καινούρια με τη νέα συνταγματική ονομασία της χώρας, σε σλαβικά και αλβανικά.

Ήδη έξω απο το κτίριο έχει εγκατασταθεί ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα, για τις εργασίες αλλαγής της επιγραφής τις επόμενες ώρες.

Η αλλαγή της ονομασίας στις πινακίδες θα ξεκινήσει από τα σημεία εισόδου της χώρας και θα συνεχιστεί σε όλες τις δημόσιες Αρχές και υπηρεσίες, όπως η κυβέρνηση, το κοινοβούλιο, τα υπουργεία κ.α.

Η έδρα της κυβέρνησης στεγάζεται σε κτίριο στο κέντρο των Σκοπίων, που επί Γκρούεφσκι ανακαινίστηκε και πήρε την όψη αρχαιοελληνικού μεγάρου, στο πλαίσιο του φαραωνικού σχεδίου «Σκόπια 2014».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα